Actualment la tinta per fer tatuatges homologada a l’estat espanyol, segons els professionals, és de menor qualitat que la que recomana utilitzar la Unió Europea. De fet, la Federació exposa que la normativa espanyola és una adaptació de la legislació que ja existia pels cosmètics i això comporta que molts tatuadors decideixen emprar tintes il·legals a Espanya, malgrat són recomanades a la resta de la UE. Asseguren que les tintes homologades a Espanya no comporten cap risc sanitari. El problema és que els pigments tarden més a fixar-se i es veuen obligats a repassar diverses vegades els traços, la qual cosa és agressiva per la pell.

Sobre aquesta normativa i altres qüestions han debatut els professionals en diverses conferències i taules rodones a la Fira de Barcelona durant l’Only Tattoo Barcelona, la primera convenció que es fa a la ciutat, però que prové de més de 20 anys de la Barcelona Tattoo Expo. Durant la trobada també s’han tractat les conseqüències dels tatuatges per la pell, així com les tècniques per esborrar-los.

Hi han assistit tatuadors reconeguts internacionalment com Miguel Ángel Bohigues, Jumilla Olivares o Gabriel Aragoneses que han mostrat en directe com es fan els tatuatges.