Un exemple és l’espai Mescladís, una cooperativa que treballa per garantir la contractació de persones en risc d’exclusió i que, a més, té un “compromís amb la sostenibilitat”, tal com assegura el seu director, Martín Habiague. Al bar de la cooperativa, tots els productes són provinents de la ciutat o de Catalunya. Com aquesta, hi ha una seixantena d’iniciatives a Barcelona que aposten per aquest tipus d’alimentació.

Pel que fa als mercats, actualment n’hi ha sis que s’han compromès a potenciar els aliments de quilòmetre zero, però la intenció de l’Ajuntament és arribar a tota la xarxa de mercats. “Que qualsevol parada pugui oferir productes ecològics de proximitat i els convencionals”, afirma el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, Jordi Via.

L’aposta per fomentar aquest tipus de consum no implica només els proveïdors locals, sinó aquells que estan “fins a 400 quilòmetres de la ciutat”. Tot plegat, s’emmarca també en la voluntat de fomentar un altre tipus d’alimentació entre la ciutadania perquè sigui conscient d’on prové tot allò que menja.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a