La llista de noms del futur mercat gastronòmic que ‘Time Out’ obrirà al pis superior del Maremagnum confirma que hi haurà representació de talent 100 % barceloní. Es confirmen noms tan emblemàtics com el Colmado Múrria, que en 126 anys no havia obert cap altra botiga a la ciutat, les pizzes de La Balmesina, la cuina clàssica catalana de Casa Guinart i el marisc de RiasKru, entre d’altres.

Fa unes setmanes es va anunciar una primera remesa dels noms que s’incorporen al projecte que obrirà portes aquest estiu, com per exemple Can Ros o Casa Amàlia. Mentrestant, les obres de transformació de l’espai on s’ubicarà el mercat, amb 5.250 m² i vistes a la torre del Rellotge i a la nova Llotja de Pescadors, avancen.

La segona botiga en 126 anys

Un dels noms amb tradició que tindrà el mercat gastronòmic és el de Colmado Múrria. Un establiment emblemàtic i més que centenari que des que va obrir el 1898 s’ha especialitzat a oferir el millor producte gurmet gastronòmic. Al Time Out Market tindrà un espai de 48 m2 on hi haurà els millors embotits catalans ibèrics, una selecció de vins i caves i una acurada selecció de formatges, entre altres delicadeses.

“Serem els únics que tindrem producte per prendre in situ i també per emportar”, ha explicat a betevé l’empresari Ernest Pérez-Mas, que el 2022 es va sumar al projecte per expandir el model de negoci amb una oferta de restauració. “Des de Time Out Market es van posar en contacte amb nosaltres en considerar el colmado com a representatiu de la ciutat”, afegeix. En pocs dies engegaran les obres de l’espai al Maremàgnum amb la idea d’enllestir els treballs en poc més d’un mes.

El xef amb dues estrelles Michelin que oferirà els seus tacos

Els amants de la cuina mexicana trobaran al mercat gastronòmic la proposta de Xuba Tacos, el projecte d’Antonio Sáez (guanyador de dues estrelles Michelin a Lasarte). Amb el seu soci Raúl Salcido té una carta en què rescata l’essència de la cuina mexicana amb clàssics com els tacos al pastor o el garrinet al pil-pil i les “tortitas” o croquetes de blat de moro blau.

Marisc amb RiasKru i tapes amb el Bar Nuri

La fusió dels restaurants Rías de Galicia i Espai Kru també s’unirà al projecte gastronòmic amb una carta de marisc cru i marinat amb la millor cuina japonesa a càrrec del xef Robert Gelonch. I el Mercat del Port Vell tindrà els platets del Bar Nuri. Una proposta que homenatja la tradició iniciada per la Nuri i el Jordi al Poblenou el 1962 i que el 2022 va reobrir rescatant les tapes clàssiques i que gaudeix de molta estima al barri on va néixer l’establiment.

Les pizzes de La Balmesina i les hamburgueses de La Real Hamburguesería

Dues de les opcions confirmades per Time Out Market són les pizzes de La Balmesina, que va obrir el 2017 al carrer de Balmes i en els últims anys figura als rànquings de les millors pizzes d’Europa i el món, i les hamburgueses de La Real Hamburguesería. Eduardo Egui i Arturo López comanden el projecte que es caracteritza per prioritzar l’elaboració de tots els ingredients des de zero, fins i tot el quètxup i el guacamole.

Cuina catalana amb Casa Guinart, sushi i xocolata

La renovada Casa Guinart, que es va inaugurar originàriament el 1899 però que s’ha reinventat gràcies a David Moya i Òscar Manresa, portarà al mercat gastronòmic la seva visió de la cuina clàssica catalana amb plats que no poden faltar, com el fricandó i les mandonguilles amb sípia. Els amants del sushi podran optar a la proposta de Monster Sushi i la part dolça estarà representada per Bubó i la seva xocolata. Un projecte que va obrir portes el 2005 i que no només ofereix xocolata, sinó també brioixos i pastissos.