Missatge de tranquil·litat del CEDAC, el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya, en relació amb la vaga de transportistes prevista a partir de dilluns, 14 de novembre. “El subministrament alimentari està totalment garantit”, ha declarat a betevé Roger Gaspa, secretari general del CEDAC.

Les patronals asseguren que “no hi haurà desabastiment a mercats i supermercats“. Per això, recomanen als ciutadans que consumeixin els productes de manera habitual. “Demanem a la població que no acapari aliments, perquè això sí que ens provoca un problema de logística important”, ha afegit.

Des de la PIMEC, Alex Goñi, el president, també demana tranquil·litat. Primerament perquè l’aturada no té el suport majoritari de les patronals del sector. A més a més, han demanat que s’assegurin les línies de subministrament per al comerç essencial. “Des de la pandèmia se’ns va declarar essencials. Considerem que, com a essencials, en cas que hi hagi algun problema que talli les línies de subministrament, nosaltres haurem de tenir-les obertes per poder seguir atenent el públic”, comenta Goñi.

Els comerços avancen les comandes

Alguns comerços han estat previsors i han avançat les comandes de producte. “He fet una comanda de carn que m’ha d’arribar dilluns o dimarts. Crec que, en aquest aspecte, no tindré problemes”, explica en Jose Antonio Morales, un paradista del Mercat del Ninot. Diu que han demanat més quantitat perquè també elaboren plats. “Si tenim matèria prima, en cas que falti algun producte, els clients se’l podran endur, però preparat”, afegeix.

Mercat del ninot vaga trasport

El problema principal de l’aliment fresc, però, és la data de caducitat. És un inconvenient a l’hora que els paradistes puguin fer rebost. “La vaga de transport ens pot afectar en el peix que comprem al nord. Es pot fer una petita previsió, però sense excedir-se. Si la gent no ve a comprar, et quedes amb el peix”, diu la Sandra Serrano Ruiz, de la peixateria Rivera.

Demanen als transportistes que no hi hagi incidents violents

El CEDAC apel·la al sentit de la responsabilitat dels transportistes que s’adhereixen a l’aturada. Demanen que es faci compatible l’exercici de protesta amb el dret a treballar de la resta, sense que hi hagi incidents violents, diuen, o bloquejos a les cadenes d’aprovisionament i logística.