mirador Torre Glòries

(ACN) La matriu de Facebook, Meta, no inclourà els centres de revisió de continguts com el que hi ha a Barcelona en l’acomiadament massiu d’11.000 persones que va anunciar el seu fundador, Mark Zuckerberg, aquesta setmana.

En un comunicat remès a l’ACN, Meta assegura que els esforços per mantenir la integritat de la plataforma continuen sent una “prioritat principal” i per això hi haurà 40.000 persones dedicades a la seguretat de la xarxa i dels continguts. “Els nostres moderadors de continguts que treballen revisant a primera línia, les persones que moderen contingut, no es veuran impactades per l’anunci”, detalla el missatge de Meta.

500 persones moderant la xarxa a Barcelona

El centre de revisió de continguts amb seu a la Torre Glòries de Barcelona està gestionat per la multinacional Competence Call Barcelona Digital Services, que va firmar una aliança amb Facebook el maig del 2018. L’empresa disposa de 500 treballadors a la capital catalana, que es dediquen a moderar continguts de les xarxes.

Acomiadament del 13 % de la plantilla

La resposta de la matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram arriba dos dies després d’anunciar l’acomiadament del 13 % de la plantilla, per les expectatives no complides de creixement dels negocis en línia després de l’increment exponencial del comerç electrònic per la pandèmia i pel refredament i l’economia, que està castigant les empreses tecnològiques.

Dos anys després han constatat que el creixement dels negocis en línia no ha sigut tan permanent com creien i que l’activitat econòmica s’ha frenat per l’impacte de la inflació i les disrupcions de la guerra d’Ucraïna. “Em vaig equivocar i me’n responsabilitzo”, va assegurar Zuckerberg en una carta oberta en què detallava que en el nou context es veuen obligats a ser “més eficients” i a prioritzar menys àrees com les plataformes d’intel·ligència artificial, publicitat i negocis.