La Plataforma Nacional per la Defensa del Sector del Transport ha convocat una aturada indefinida a partir de dilluns, 14 de març, contra l’increment del preu del gasoil. Tot i això, sembla que no tindrà una gran repercussió perquè moltes associacions no s’hi han adherit. És el cas, per exemple, de la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies, que creu que l’aturada no serà “una solució eficaç”.

A Catalunya, la Confederació Empresarial del Transport per Carretera de Catalunya (CETCAT) tampoc no s’hi suma. El president de l’entitat, Eduard Ayach, diu que entén els motius de l’aturada, però assenyala que en una reunió amb el govern van aconseguir que tirés endavant una llei que els permet repercutir l’increment del preu del carburant al client final. És una mesura que no els agradaria prendre, però “es veuran obligats a dur a terme per les xifres desmesurades mai vistes”.

“No es mereixen credibilitat”

L‘associació Asotranslleida va més enllà i afirma que la plataforma que ha convocat l’aturada no forma part del Comitè Nacional del Transport ni està integrada en cap organització. En un comunicat assegura que “no mereixen credibilitat”.

Des del sector del taxi tampoc no se sumen a la protesta. Elite Taxi diu que no coneixen l’entitat que ha convocat l’aturada ni sap qui hi ha al darrere. Assegura que no representa el sector del transport. Malgrat tot, demana solucions urgents per frenar l’increment del preu del gasoil.