El carrer de Sant Antoni Abat, al Raval, està aixecat de cap a peus per les obres que han de servir per crear-hi plataforma única i donar prioritat als vianants. Els treballs comencen a donar els primers maldecaps als comerciants de la zona compresa entre la ronda de Sant Pau i el carrer de la Centra. Són uns 140 metres en què es concentren 36 locals comercials i un bar, que ja han començat a notar la baixada de vendes. “La gent ja no ve tant com abans, quan veuen l’obra se’n van a un altre lloc“, explica Zahira el Ghalmi, de la botiga Miranda.

També els preocupa altres problemes derivats del tall al trànsit rodat a un carrer, el de Sant Antoni Abat, que és una de les vies principals de sortida del Raval cap a l’Eixample. S’ha complicat l’arribada de gènere, ja que els vehicles de càrrega i descàrrega no hi poden accedir, han de quedar-se a altres carrers alternatius i, per tant, són més lluny i triguen més.

Preocupa el nou clavegueram i els embornals

No són les úniques preocupacions dels comerciants. També temen que els plans per rehabilitar el col·lector principal del clavegueram així com la col·locació d’embornals no siguin suficients amb una plataforma única. “Què passarà quan plogui? Fins ara les botigues se’ns omplien d’aigua i si ho posem tot al mateix nivell, no sé què passarà!”, es pregunta Ricardo López, de la botiga Queviures Ricardo.

Tota l’aigua de la ronda de Sant Antoni baixa per aquest carrer. A nosaltres se’ns ha inundat diverses vegades la botiga. Espero que ho hagin tingut en compte”, afegeix Carme Soldevilla, de la botiga Bub Bub, que també l’inquieta com es resoldrà el tema de l’aigua de pluja.

Reurbanització en dues fases

La transformació del carrer de Sant Antoni Abat es divideix en dues fases. En la primera s’actua en el tram que va de la ronda Sant Pau al carrer de la Cendra, mentre que en la segona, encara sense data, es renovarà la via entre el carrer de la Cendra fins a la plaça del Padró. Els treballs s’aprofitaran per renovar el mobiliari urbà, com ara seients i papereres. La reurbanització total del carrer suposarà una inversió d’1,3 milions d’euros, s’hi inclou en els pressupostos participatius.

Per als veïns més grans de la zona aquests treballs arriben tard. La Teresa Minguella assegura que “per mi ja fa anys que s’hauria d’haver fet”. I l’Honorato García creu que “deixar les voreres i la calçada a un mateix nivell és molt bo, ja que evitarà accidents”.