Bars i restaurants de Barcelona poden obrir des d’aquest dijous fins a les 0 h, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha obligat el govern català en funcions a aplicar immediatament flexibilitzacions en el sector de la restauració. A això cal sumar-hi que poden ampliar l’aforament fins al 50 %, acollir sis comensals per taula i oferir servei de barra. Establiments de la ciutat s’han mostrat sorpresos però alhora satisfets amb aquestes novetats. Ara bé, alguns dels professionals desconeixien aquestes noves mesures quan un equip de betevé hi ha parlat.
“És una flexibilització molt desitjada“, explica Alberto Pérez, responsable del restaurant Catacroquet, al carrer dels Almogàvers. Assegura que ampliar l’horari fins a la mitjanit els permetrà oferir dos torns de sopar “en hores més mediterrànies, més normals”, i explica que s’ha assabentat dels canvis gràcies al Gremi de Restauració, al qual està subscrit. Ara bé, lamenta que els canvis constants en les restriccions els dificulten la feina, sobretot en la planificació. “Avui es pot tancar a les 0 h però el personal té ja els horaris que té. Serà complicat“, narra Alberto Pérez.
Clients com a informadors
També hi ha casos de propietaris d’establiments que han conegut les decisions preses pel TSJC a través dels mateixos clients. Antonio Simón regenta el Bar Mónaco, al carrer de Pallars. “Tenia reservat el local aquest dissabte per a 15 persones, amb distàncies, i la noia m’ha trucat per dir-me que, com que ja puc tenir més aforament, convidarà cinc persones més“, ha explicat als micròfons de betevé.
Simón considera que l’obertura fins a la mitjanit no li suposarà un increment notable dels ingressos, però celebra que es torni a la normalitat prèvia a la pandèmia “a poc a poc”.
“Me n’he assabentat ara mateix”
En canvi, hi ha establiments que, literalment, no sabien absolutament res que el TSJC havia obligat a flexibilitzar les restriccions des d’aquest mateix dijous. “Me n’he assabentat ara però em sembla molt bé. Estem supercontents de poder fer més hores per tenir més diners per pagar despeses“, explica Yan Lin, del bar Bharma. Ara bé, en la mateixa línia que altres restauradors, lamenta els canvis constants en les restriccions: “Un dia el 30 %, un altre dia una altra cosa… És dolentíssim això. No ens permet fer res“, lamenta.
La majoria de bars i restaurants de la rambla del Poblenou amb què betevé ha pogut parlar també desconeixen els canvis ordenats pel TSJC i confien que, amb l’avenç de la vacunació, ja no es faci marxa enrere en les restriccions al sector.