El sector de l’hostaleria s’ha tornat a mobilitzar. Han sortit al carrer per denunciar que la patronal del sector no els ha fet cap proposta durant la negociació del conveni col·lectiu, un document que va caducar el desembre del 2016, i des de llavors s’han reunit en diverses ocasions sindicats i patronal, però no n’ha sortit cap acord. Comissions Obreres i UGT asseguren que no s’ha avançat res.

Pels sindicats la prioritat és aconseguir una millora de les condicions laborals, amb un augment del salari i una millora de la conciliació familiar. Han reiterat la necessitat d’evitar l’externalització de serveis, que, afirmen, suposa un deteriorament de les condicions de treball en el sector hoteler. Expliquen que les empreses subcontractades apliquen convenis col·lectius inferiors al del sector de l’hostaleria.

Un centenar de treballadors, als quals s’ha sumat personal de neteja dels hotels, han participat en la protesta. S’han concentrat davant la seu de la patronal d’hostaleria a la via Laietana i han tallat el carrer durant una hora.

Comissions Obreres ha alertat que si les negociacions no avancen, no descarten fer una vaga i després sol·licitar la mediació del Departament de Treball.