DOLORS BASSA, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies "Poder posar el salari mínim de 1.000 euros en el debat, i exigir com a administracions que les empreses que treballin amb la Generalitat ho compleixin." ALFRED BOSCH, vicepresident d'Internacional de l'Àrea Metropolitana "El cost de la vida a Barcelona es calcula que és un 27 per cent superior al cost de la vida a la resta de l'estat, per tant, si el salari mínim inteprofessional a la resta de l'estat és de 600 i escaig euros, el salari mínim a Barcelona hauria de ser un 27 per cent superior. Per dignitat pensem que cal defensar un salari mínim decent."

Raül Ramos i Jordi Suriñach, són els autors d’un estudi de la Fundació Bosch Gimpera, el  Laboratori de Transferència en Economia Aplicada i la Universitat de Barcelona, que ha encarregat l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Han conclòs que un salari mínim de 1.000 euros provocaria una disminució de les desigualtats socials, un augment del consum i una disminució de les ajudes socials de l’administració. Els autors de l’estudi també han advertit dels efectes contraris que pot tenir un salari mínim de 1.000 euros, com la pujada del preu d’alguns productes, tot i que expliquen que seria “molt moderat” i es podria absorbir fàcilment pel pes del turisme.

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Família, Dolors Bassa, ha assegurat que “la Generalitat i les administracions locals tenen recursos per incentivar aquesta mesura i exigir a les empreses contractades que l’apliquin“. També es plantegen aplicar incentius perquè els empresaris s’hi sumin. Alfred Bosch, que ha estat convidat a la presentació com a vicepresident d’Internacional i Cooperació de l’AMB, considera que si el cost de viure a Barcelona és un 27 % més car que a la resta de l’estat, el salari mínim actual (de 655,2 euros mensuals) també ha de ser més alt, “per decència i dignitat” ha afegit.