La convocatòria de la trobada masclista va córrer com la pólvora a les xarxes i va fer saltar totes les alarmes. El grup misogin Return of Kings, que s'identifica a la xarxa amb imatges de guerrers i vídeos amb intenció propagandística, va convocar una trobada aquest dissabte a l'Arc de Triomf de Barcelona. El rebuig va ser immediat. Des de la regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI van oposar-s’hi, i Ada Colau va avançar a Twitter que farien el possible per evitar-ho. A la plataforma Change.org més de 50.000 persones van signar per reclamar al consistori i a Interior que prohibissin la reunió. Hores després, l'impulsor de la trobada masclista va publicar a la seva pàgina personal que havia decidit anul·lar la convocatòria perquè no podia garantir la seguretat dels assistents. De fet, l'Ajuntament ja havia alertat dies abans de la convocatòria a la policia i, malgrat que s'ha anul·lat, els Mossos d'Esquadra estan investigant en coordinació amb la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació, que haurà de determinar si hi ha hagut delicte. Des de Dones Juristes, però, consideren que en els casos de masclisme hi ha certa laxitud de la justícia. MERCÈ CLARAMUNT, advocada i mediadora "El nostre Codi penal avui castiga d'una forma clara la discriminació homòfoba però també per raó de sexe, aquest cas cau de forma clara en aquest tipus de delicte que està penat amb entre un i tres anys." Des de l'Institut Català de les Dones condemnen la iniciativa, tot i que consideren una bona notícia que no s'hagi celebrat. Si hagués estat així alguns consideren que l'assistència hauria estat minoritària gràcies al rebuig generalitzat del masclisme. De moment es desconeix si la contramanifestació convocada dissabte per les associacions feministes es manté.

Roosh Valizadeh, l’autor del blog Return of kings, que pregona el masclisme, havia organitzat trobades de seguidors a 165 ciutats de 43 països, i assegura que ha decidit anul·lar la convocatòria perquè no pot garantir la seguretat i la privacitat dels assistents. En conèixer la notícia van saltar totes les alarmes. L’Ajuntament va mostrar-s’hi contrari i va demanar a la Delegació del Govern i la conselleria que deneguessin el permís a la trobada. De fet, la mateixa alcaldessa, Ada Colau, va publicar a Twitter que el consistori faria el possible per evitar la concentració. A la plataforma Change.org més de 50.000 persones van signar per reclamar al consistori i a Interior que prohibissin la reunió.

L’autor del blog masclista impulsor de les trobades, Roosh Valizadeh, va alertar fa uns dies al seu web d’un “atac d’àmbit mundial” contra les trobades organitzades per dissabte. Valizadeh ha publicat un text en què explica que té constància de dotzenes de protestes organitzades contra les trobades masclistes a tot el món, fet que l’ha obligat a desconvocar-les. Segons fonts judicials, la policia feia dies que havia rebut l’avís de la convocatòria i, malgrat que s’ha anul·lat, els Mossos d’Esquadra estan investigant en coordinació amb la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació, que haurà de determinar si hi ha hagut delicte.

Des de Dones Juristes, però, ho tenen clar. Segons l’advocada i mediadora Mercè Claramunt, el Codi penal “castiga d’una forma clara la discriminació homòfoba però també per raó de sexe, aquest cas cau de forma clara en aquest tipus de delicte que està penat amb entre un i tres anys de presó.” Des de l’Institut Català de les Dones condemnen la iniciativa, tot i que consideren una bona notícia que no s’hagi celebrat. Si hagués estat així alguns consideren que l’assistència hauria estat minoritària gràcies al rebuig generalitzat del masclisme. De moment es desconeix si la contramanifestació convocada dissabte per les associacions feministes es manté.