El fred no ha pogut impedir que aquesta tarda molts barcelonins hagin sortit a comprar. Avui era el primer diumenge de rebaixes que les botigues podien obrir i també l'últim. Un fet que molts han volgut aprofitar. PATRICIA LEÓN "Todo el mes de diciembre he trabajado de lunes a domingo y no he podido venir antes. Entonces este domingo como por la tarde tenía fiesta pues he venido para aprovechar y comprar." ERIC MARTÍN "Nos hemos planteado que hoy no habría tanta gente pero también es el día que menos cosas hemos podido encontrar porque hemos venido en busca, por ejemplo, de alguna chaqueta que no hemos encontrado." SHEILA AGUILAR "Sí sí, hem sortit de rebaixes aprofitant que era diumenge i que teníem temps avui." La majoria opta per comprar coses útils i econòmiques, sobretot sabates i roba. Els comerciants estan fent en aquesta campanya descomptes agressius, de fins al 70%, per intentar animar les vendes. Fins i tot alguns aparadors ja anuncien segones rebaixes. Tot per intentar igualar les vendes de l'any passat. Des de la confederació de comerç calculen que en aquesta primera setmana ja s'ha venut el 30% del previst. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "La setmana ha estat positiva, el dilluns va ser un dia molt bo de vendes, el cap de setmana també. El dissabte va ser molt bo de vendes i el fred que està arribant ara farà segurament que els articles d'abric que no havien sortit tant al principi de la setmana de rebaixes surti ara." Tot i això a Catalunya es recaptaran 780 milions d'euros, un 5% menys que l'any passat.

Les rebaixes d’hivern representen el 20% de la facturació d’alguns sectors com el de la moda. Per això, aquests dies, els comerciants fan descomptes agressius, de fins al 70%, per intentar incentivar les vendes. La previsió és recaptar uns 780 milions d’euros a Catalunya, un 5% menys que l’any passat. I sembla que les vendes van en aquesta línia ja que durant la primera setmana de rebaixes ja s’ha recaptat el 30% del previst.

Els comerciants auguren, a més, una pujada de les vendes a partir d’ara. Creuen que amb el fred es vendran més articles d’abric que fins ara no tenien tanta sortida.