Tot i que ja fa dies que els comerços ofereixen descomptes i promocions, les rebaixes encara no han començat. Ho faran demà i per això aquest cap de setmana moltes botigues han fet el canvi d'etiquetatge per tenir-ho tot a punt. La campanya de Nadal no ha estat tant fluixa com es preveia, amb un descens de les vendes d'entre el 3 i el 4%. Per això els comercinats es mostren optimistes. ANTONI FUREST, representant de la Confederació de Comerç de Catalunya "Creiem que aquestes rebaixes seran molt positives, sobretot pel fet que comencen en dilluns. Perquè això provocarà que després tinguis una mica la guinda del dissabte i el diumenge, sobretot del diumenge, que és un dels festius autoritzats per la Generalitat, perquè la gent tingui una molt bona setmana i d'aquesta manera es millori una mica la xifra de negoci de molts establiments." Calculen que cada persona es gastarà de mitjana entre 90 i 100 eurus, i això vol dir que només en el sector de la moda es preveu recaptar a tot l'Estat prop de 750 milions d'euros. Això sí, diuen que els comerços hi posaran molt de la seva part des d'un inici, amb preus de sortida que poden arribar a un 40 o 50% de descompte. D'aquesta manera, esperen contrarestar els efectes de la crisi i la pujada de l'IVA.

Després de la campanya de Nadal i Reis, que ha estat més positiva del que els comerços preveien, comença el període de rebaixes. L’inici en dilluns fa pensar en un bon començament de la nova campanya ja que, segons la Confederació, això podria animar les vendes al llarg de tota la setmana. Calculen que els catalans s’hi gastaran prop de 100 euros de mitjana per persona.

A la resta de l’Estat espanyol, moltes botigues ja van iniciar el període de rebaixes el dia 2 de gener, tal com preveu la llei de dinamització del comerç aprovada pel Govern espanyol el mes de juliol, que anul·la les restriccions de calendari.