Aquest quiosc és al carrer de Muntaner, una via considerada molt transitada, motiu pel qual la quota mensual que paga és més alta que la d'altres quioscos de la ciutat. A partir d'ara, abonarà la quota mínima. MARTA MONTES, quiosquera "Tot ajuda, és clar que ens afavorirà. Estàvem una mica espantats amb el tema, no és de les millors èpoques." Els 405 quioscos de Barcelona són concessions de l'Ajuntament, que amb aquesta modificació reduirà un 22% la recaptació per donar una empenta al sector i intentar que reobrin els que estan tancats. SÒNIA RECASENS, regidora d'Economia, Empresa i Ocupació "Hem volgut homogeneïtzar les taxes, que tots els els quioscos de la ciutat paguin les mateixes taxes, menys els de la Rambla i el passeig de Gràcia, que funcionaran amb un règim de taxes diferent." MÁXIMO FRUTOS, Associació de Venedors de Premsa de Barcelona "La nostra preocupació no es que obrin els que estan tancats, és que no tanquin els punts de venda que estem oberts encara, que no continuï el degoteig de tancaments." La Montserrat fa 34 anys que és al darrere d'aquest quiosc, però en fa tres es va posar malalta i el va haver de tancar. Ara, no es veu amb cor de tornar a apujar la persiana. MONTSERRAT FERNÁNDEZ, quiosquera "La gent no compra els diaris, perquè es fica a Internet. La que està acostumada a llegir el compra, però en comptes de fer-ho cada dia, ho fa cada dos o cada tres." La baixada del cànon no la compensa. Tampoc els ingressos de la publicitat que l'Ajuntament ha cedit ara també als quiosquers per afavorir-ne la supervivència.

Els quioscos de la ciutat fan mans i mànigues per sobreviure. Ja fa uns anys que lluiten contra dues crisis: la crisi econòmica, que ha fet abaixar les vendes, i la crisi dels diaris en paper, ja que cada vegada la premsa es consumeix més a través d’Internet.

La taxa reduïda d’ocupació de la via pública suposa 1.737,11 € a l’any, que pagaran tots els quioscos excepte els del passeig de Gràcia i la Rambla, que estan estipulats a part. Aquesta modificació de taxes equival a una baixada del 22% de la recaptació total que l’Ajuntament percep a hores d’ara per aquest concepte. Es tracta, segons la regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, “d’una nova mesura per dinamitzar i potenciar l’activitat dels quiosquers i posar-los facilitats a l’hora de tirar endavant el negoci”.

Amb el mateix objectiu, també s’ha aprovat una altra mesura sobre la gestió dels ingressos per la publicitat que hi ha instal·lada als estands. Després del darrer concurs realitzat per adjudicar-ho, els quiosquers es quedaran ara amb el 95% dels ingressos que recapta l’Ajuntament per aquest concepte, que equival a 8.740 € per quiosc i any. Amb això, el que s’aconsegueix és millorar els ingressos que reben els quiosquers per aquest concepte, de manera que a partir d’ara queden garantits i estables per a tots ells, fet que significa un nou estímul per a qui en tingui la concessió o vulgui optar a rebre-la.

Aquestes dues mesures se sumen a la que ja es va aprovar a l’octubre, que ampliava 30 anys més la llicència a tots els quiosquers. L’Ajuntament també es planteja l’opció de reprendre l’activitat de quioscos actualment tancats a través d’un nou concurs públic per tal que les persones que hi estiguin interessades puguin iniciar l’activitat. Si després de fer aquest concurs n’hi ha que continuen tancats, el govern municipal els traurà de la via pública, ja que no té cap sentit mantenir-los només a efectes publicitaris.