Els entrebancs econòmics tornen a sobrevolar el futur de Spanair. Els tres mesos de negociacions per aconseguir la inversió de Qatar Airways, que tenia intenció d'aquirir-ne el 49% de les accions, han fracassat. D'aquesta manera, l'aerolínia catalana es queda sense la injecció de capital de 150 milions d'euros que li procuraria l'operació. La companyia àrab ha reculat pel risc que la Comissió Europea els acabés sancionant o reclamant les subvencions que, des de 2009, donen les administracions catalanes a Spanair. Un suport econòmic que, segons 'El Periodico', la Generalitat podria retirar. El govern català, però, no ha confimat aquest plantejament. Spanair es manté aliè a tot aquest canvi de rumb. La companyia assegura que les negociacions continuen vigents perquè no han rebut cap comunicació oficial del govern ni de Qatar Airways. Tot i això, Spanair afirma que té altres alternatives, una de les quals podria ser un grup xinès. Sigui com sigui, el futur de la línia aèria es debatrà aquesta tarda en una reunió del consell d'administració.

El futur de Spanair resta a l’aire després que els tres mesos de reunions amb Qatar Airways hagin fracassat. La Generalitat ha confirmat aquest matí a Barcelona Televisió que l’aerolínia qatariana s’ha aixecat de la taula de negociacions. Segons apunta ‘El Periódico’, els riscos legals han frenat l’interès de Qatar Airways, ja que la companyia no tenia garanties que la Comissió Europea els acabés sancionant o reclamant les subvencions que, des de 2009, donen les administracions catalanes.

Spanair no té cap comunicació oficial

Davant d’aquest canvi de rumb, la catalana Spanair es manté al marge. Fonts de la companyia asseguren que no ha rebut cap comunicació oficial de la Generalitat que els expliqui la retirada de Qatar Airways. Tampoc no han estat informats d’una possible retirada del suport econòmic del govern català, fet que apunten alguns mitjans de comunicació.