(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en un acte sobre habitatge a Sevilla que el Consell de Ministres d’aquest dimarts “estudiarà un informe” elaborat pel Ministeri d’Habitatge per revocar el visat d’or per la compra d’habitatge, és a dir, l’obtenció automàtica de la residència espanyola per als ciutadans no comunitaris que inverteixin 500.000 euros o més en béns immobles.

“Iniciarem el procediment per eliminar la concessió dels ‘golden visa’ i prendrem les mesures necessàries per garantir que l’habitatge sigui un dret i no un mer negoci especulatiu“, ha dit.

94 de cada 100 “golden visa”, vinculats a la inversió immobiliària

Segons La Moncloa, en els últims 10 anys l’Estat ha concedit 10.000 autoritzacions de residència per la via dels “golden visa”. El govern de Mariano Rajoy va activar el 2013 els “golden visa”, que atorguen la residència espanyola als qui inverteixin un mínim de dos milions d’euros en deute públic, un milió d’euros en accions o dipòsits bancaris, o 500.000 euros en habitatge.

Sánchez ha recordat que avui en dia 94 de cada 100 “golden visa” atorgats estan vinculats a la inversió immobiliària i es concentren en ciutats com Barcelona, Madrid, Màlaga, Alacant, Palma i València, “precisament les ciutats que s’enfronten a un mercat d’habitatge altament tensat on és gairebé impossible trobar un habitatge per als que ja hi viuen”.

“La inversió especulativa en habitatge no és l’Espanya que volem”, ha dit, perquè “és un model que ens condueix al desastre i a una desigualtat lacerant fruit de la inaccessibilitat dels joves i famílies per aconseguir un habitatge”.