Entitats de Vallcarca s’han mobilitzat aquest dijous a la tarda per protestar contra el desnonament de 22 famílies residents del barri, que tenen l’execució prevista per abans de l’estiu. Aprofitant que aquests dies l’alcalde, Jaume Collboni, ha traslladat el despatx d’alcaldia al districte de Gràcia —dins de la iniciativa L’alcalde a prop teu—, una cinquantena de veïns han volgut expressar el seu rebuig a aquests llançaments.

El Sindicat d’Habitatge de Vallcarca explica que la majoria de les 22 famílies pendents d’expulsió estan establertes en assentaments en solars afectats pel futur parc central de Vallcarca. Però també n’hi ha tres més, segons la mateixa font, que viuen en espais de propietat municipal: un taller mecànic ocupat, situat a la cruïlla dels carrers de la Farigola i de Cambrils, i dos baixos dels números 83 i 87 de l’avinguda de Vallcarca, afectats per una futura rambla verda.

Denuncien que “a Vallcarca fa anys que hi ha assentaments” i que darrerament s’han posat elements de formigó de tipus New Jersey per evitar l’accés als assentaments o l’ocupació de solars. I demanen al districte i el govern municipal que no expulsi aquestes famílies perquè consideren que “a Vallcarca no hi sobren veïns”.

Coincideix amb una protesta pel bus del Parc Güell

La protesta d’aquests veïns ha coincidit amb una altra de convocada a la mateixa hora, per reclamar l’ampliació de l’horari de la línia 116 de bus fins a les 23 hores de la nit. També en demanen un augment de les freqüències de pas per evitar que se saturin els vehicles amb els turistes que accedeixen al Parc Güell. Els veïns han recollit 1.600 signatures de suport a aquests canvis i volen reunir-se amb la presidenta de TMB, Laia Bonet, per abordar la qüestió.