(ACN) El Port Olímpic de Barcelona començarà a principis del 2023 la selecció d’empreses i emprenedors del sector de l’economia blava que podran instal·lar-se al nou pol que s’està enllestint al moll de Mestral i al dic de recer. Està previst que les oficines es posin en marxa entre l’estiu del 2023 i el primer trimestre del 2024. En total, s’hi podran acollir fins a una cinquantena d’iniciatives econòmiques, que seran escollides seguint criteris de sostenibilitat, de vincle amb el teixit empresarial i científic de la ciutat i de dinamització del Port Olímpic. L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és fer un “canvi de rumb” en aquest espai, en mans municipals des de l’any 2020.

L’aposta per l’economia blava

“D’aquí a pocs mesos, el Port Olímpic començarà a ser un espai de treball i dinamisme des d’on podrem projectar el nostre potencial com a impulsors dels sectors blaus, una activitat referent en innovació, en creixement i en creació d’ocupació de qualitat amb el mar com a protagonista”, ha destacat aquest divendres el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, des del Saló Nàutic de Barcelona.

Quatre àmbits d’especialització

Segons ha apuntat el consistori en una nota de premsa, el pol d’economia blava del port estarà especialitzat en quatre grans àmbits: les activitats nàutiques, els serveis nàutics, la innovació, la recerca i la tecnologia i l’economia circular. “S’espera que aquest grup [d’empreses] impulsi la innovació, la recerca i el desenvolupament tecnològic des del Port Olímpic amb la col·laboració dels teixits empresarial, universitari i tecnològic de la ciutat”, ha resumit l’Ajuntament.