PACO JIMÉNEZ, delegat sinidical de l'Ajuntament "S'ha d'internalitzar tota aquesta plantilla, s'ha de fer gestió directa de tots els serveis públics municipals per garantir els mateixos drets i les mateixes condicions a tots els treballadors dels serveis públics i també per donar a la població els millors serveis possibles i evitar que es perdin diners que es perden amb la contractació externa."

Segons la Plataforma per l’Ocupació Pública “ni tan sols l’Ajuntament coneix la xifra exacta” de treballadors vinculats a la gestió i prestació de serveis municipals que estan externalitzats. Municipalitzem calcula que són unes 15.000 persones que treballen en àmbits tan diversos com museus, clavegueram, neteja, treballadors socials, el telèfon d’informació 010, escoles bressol i la televisió pública, BTV.

A la plaça de Sant Jaume han denunciat que les empreses contractistes “no sempre respecten els drets laborals”. Asseguren que es donen casos de “cessió il·legal de treballadors, falsos autònoms i situacions d’interinatge funcionarial permanent”. Afegeixen que dels diners que inverteix l’Ajuntament en aquestes empreses, “molt menys de la meitat arriba a les nòmines”.

Conclouen que la municipalització dels serveis permetrà una gestió directa per part de l’Ajuntament i un control més transparent, una millora de les condicions laborals amb la “fi dels salaris de misèria i de la temporalitat perpètua” i suposarà un estalvi per al consistori.