Aquests són els terrenys de 150.000 metres quadrats on el gegant del comerç electrònic Amazon estudia instal·lar un nou centre logístic. Es tracta d'un solar al polígon Mas Blau II del Prat de Llobregat. Precisament l'Ajuntament d'aquest municipi va requalificar els terrenys en el ple de la setmana passada. El sòl estava qualificat inicialment com a firal, ja que s'hi havia d'ubicar l'ampliació de la Fira de Barcelona, però a partir d'ara l'ús ha passat a ser logístic. Això facilitaria la instal·lació d'aquesta seu, que Amazon creu necessària per la creixent demanda a Espanya i a altres països mediterranis. L'operació suposaria la creació de 3.000 llocs de treball. Fa mesos que la multinacional nord-americana negocia la inversió amb el govern central. La Generalitat i el consistori pratenc també hi participen. Arran de la filtració de la notícia als mitjans, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha criticat durament l'executiu espanyol i l'ha acusat d'estar-hi al darrere. FELIP PUIG, conseller d'Empresa i Ocupació "Estic consternat. No només és una mala notícia sinó que és una imprudència. Hem parlat amb l'empresa, l'últim que desitgen és una guerra per penjar-se medalles. La Generalitat no contribuirà a aquest intent de protagonisme infantil i irresponsable." Amazon té més de 20 centres logístics a Europa i el 2012 va inaugurar el de San Fernando de Henares, a Madrid. El de Barcelona seria el segon d'instal·lat a Espanya. Si les previsions es compleixen, el centre podrà atendre les comandes que es facin el Nadal de 2015.

Els terrenys de 150.000 metres quadrats on Amazon estudia instal·lar un nou centre logístic estan ubicats al polígon Mas Blau II, al Prat de Llobregat. Precisament l’Ajuntament d’aquest municipi va requalificar els terrenys en el ple de la setmana passada. El sòl estava qualificat inicialment com a firal, ja que s’hi havia d’ubicar l’ampliació de la Fira de Barcelona, però a partir d’ara l’ús ha passat a ser logístic. Això facilitaria la instal·lació d’aquesta seu, que Amazon creu necessària per la creixent demanda a Espanya i a altres països mediterranis.

“Una operació delicada que exigeix prudència”

Fa gairebé un any que la multinacional nord-americana negocia la inversió amb el govern central, la Generalitat i el consistori pratenc. Arran de la filtració de la notícia als mitjans, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha criticat durament l’executiu espanyol i l’ha acusat d’estar-hi al darrere. “No només és una mala notícia sinó que és una imprudència“, ha assegurat. Puig ha titllat d’intent de “protagonisme infantil i irresponsable” l’actuació del Ministeri d’Economia i ha destacat que no hi ha cap negociació tancada. “Això requereix seguretat jurídica, discreció i seriositat, tres ingredients que es troben a faltar en la política del govern espanyol”, ha sentenciat.