L’Obrador dels 15 treballa sense descans des que va rebre el premi al millor pa de Sant Jordi 2024. En aquest forn del passeig de Maragall han quadruplicat les vendes d’aquest producte, elaborat amb sobrassada, formatge i nous. La Mònica Gregori, propietària de l’establiment, explica que, en condicions normals, quatre o cinc dies previs a Sant Jordi, podien treure 20 o 30 pans, i ara, arran del reconeixement, en venen uns 120.

Compradors d’arreu de Barcelona

A l’Obrador dels 15 no només han multiplicat les vendes, també han notat un canvi de clients. Arran del premi, també reben compradors de fora del barri. La majoria d’ells, diu la Mònica, atrets pel reconeixement. “Tenen curiositat, volen saber com és el pa”, assegura.

I no s’equivoca. La Cristina ja no viu al barri, però va llegir que havien guanyat un premi i, aprofitant una visita a la seva germana, s’ha passat pel forn. Un cas molt semblant a l’Aina, que treballa a prop i ha decidit comprar-ne per a tota la família. “He vingut aquí pel premi que han rebut, i he comprat el pa per a la meva mare i el meu pare“, afirma.