RICARD SANCHO, delegat de CCOO "La retallada no pot anar directament als treballadors, vull dir, la patronal ha d'assumir dels seus beneficis. Si volen seure a negociar el primer que han de fer és tornar-nos els diners i treure aquesta retallada"

Els sindicats s’han assegut a la taula de reunió amb una demanda clara: que els retornin el 9,2% del sou que els han tret els dos últims mesos. La patronal ha ofert suspendre la retallada fins al mes de desembre. Atesa la negativa, la patronal ha plantejat retirar la paga extra si no s’arriba a un acord abans del desembre. Així doncs, el conflicte laboral s’enquista i la vaga de la setmana que ve es manté.

Uns 150 treballadors d’ambulàncies han tornat a protestar en contra de les retallades salarials que els han aplicat aquest estiu. La concentració ha tingut lloc davant del Tribunal Laboral de Catalunya, on s’han reunit els sindicats majoritaris i la patronal. La protesta ha tallat el carrer de Roger de Llúria entre els carrers de Casp i d’Ausiàs Marc i s’ha allargat mentre ha durat la trobada.

L’última retallada salarial va desencadenar la reacció dels sindicats, que van convocar una vaga per als deis 9, 10, 11 i 12 de setembre. Per escalfar motors de cara a les aturades, el 28 d’agost més d’un centenar de treballadors van sortir al carrer per reivindicar la qualitat assistencial del transport sanitari públic.