XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres treballem perquè això s'allargui fins a 2024 i si pot ser fins al 31. La veritat és que la competència és molt gran. Ara la gent ha descobert que això és un èxit i ofereixen de tot al GSMA. Però nosaltres som els millors i, per tant, la gent es quedarà aquí." "Jo sempre dic que això no és un congrés, sinó que és una eina per tal que Barcelona faci un salt endavant, que s'instal·lin empreses que facin innovació aquí. Això és el que hem d'aconseguir."

Acompanyat per la tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, l’alcalde s’ha reunit amb directius de les grans companyies multinacionals que participen en el Mobile World Congress. Xavier Trias ha visitat els estands de Sony, Samsung i Orange, entre d’altres, amb l’objectiu d’establir-hi contactes. “Jo sempre dic que això no és un congrés sinó una eina per fer un salt endavant per a què les empreses s’instal·lin aquí i facin innovació”, ha afirmat Trias.

L’alcalde també ha anunciat la intenció de l’Ajuntament d’allargar la permanència del Mobile World Congress a Barcelona. No és la primera vegada que en fa referència. Per ara, l’organitzadora del congrés, GSMA, ha garantit l’estada del MWC a la ciutat fins a 2018. “Estem treballant per continuar amb el congrés fins a 2024 i, si pot ser, fins a 2031”, ha assegurat l’alcalde. Però donat el boom i l’impacte econòmic que suposa, la competència creix. “Les ciutats han descobert que això és un èxit i ofereixen de tot a GSMA per aconseguir emportar-se la fira.” L’alcalde s’ha mostrat segur de la capacitat de Barcelona per retenir-la. “Som els millors i, per tant, es quedarà aquí.”