Cues a la recerca de congressistes. Aquests dies els taxistes treballen més de l'habitual. Molts apunten que guanyen entre un 30 i un 40% més que en una jornada normal. Tot i així, de maldecaps no els en falten. ENRIC GROS, taxista "Estem treballant el que ens deixen perquè vénen molts cotxes de fora sense llicència i ens treuen molta feina." RAÚL SÁNCHEZ, taxista "Treballo millor fora de la fira que aquí. Hi ha més gent a fora que demana taxis." Els voltants del Mobile són plens de furgonetes d'empreses de transport privades. MIGUEL PORTER, xofer "Estem a la seva disposició 24 hores, per sort dormen!" Durant aquests dies l'oci nocturn i la restauració esperen facturar uns 85 milions d'euros, sobretot els establiments més propers als recintes firals. En aquest restaurant a tocar de la plaça d'Espanya ahir van fer ple i avui esperen repetir. Això sí, han hagut de reajustar horaris. Obren més d'hora i fixen l'hora del servei al gust del consumidor. PACO MARÍN, responsable del restaurant Rías de Galicia "Es un no parar. Podríamos estar trabajando 26 horas al día si quisiéramos. Para el sector de la restauración es una maravilla tal y como están las cosas." Pel que fa al comerç, els botiguers calculen que rebran un 20% dels 350 milions d'euros d'impacte econòmic. La majoria de vendes es faran a les zones més cèntriques i turístiques però al final se'n beneficiaran tots els comerços de la ciutat. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya A banda de les compres, molts congressistes allarguen la jornada -i les despeses- fins a altes hores de la matinada. El logotip de WhatsApp en aquest club del carrer de Tuset era ahir a la nit més que delatador.

Durant aquests dies, les cues de taxis al voltant del recinte firal de l’Hospitalet són habituals. Els taxistes treballen més de l’habitual, molts apunten que guanyen entre un 30 i un 40% més de la mitjana. Tot i així, es queixen de la gran competència que els ocasionen les empreses de transport privat, que aquests dies també s’emporten una bona part del pastís del transport mitjançant l’àmplia gamma de vehicles de luxe i furgonetes en què també viatgen els congressistes.

L’oci nocturn i la restauració esperen facturar uns 85 milions d’euros durant el MWC, sobretot els establiments més propers als recintes firals. Alguns restaurants a tocar de la plaça d’Espanya dilluns van fer ple i esperen tornar a omplir-lo al llarg de la setmana. Durant el Congrés, han hagut de reajustar horaris, ja que obren més d’hora i fixen el servei al gust del consumidor.

Pel que fa al comerç, els botiguers calculen que rebran el 20% dels 356 milions d’euros d’impacte econòmic. Asseguren que la majoria de vendes es faran a les zones més cèntriques i turístiques però al final se’n beneficiaran tots els comerços de la ciutat. El secretari general de la Confederació Catalana de Comerç, Miquel Àngel Fraile, explica que “com que diversos col·lectius augmenten el poder adquisitiu durant aquests dies, la repercussió econòmica s’acabarà repartint per tots els barris.”

A banda de les compres, molts congressistes allarguen la jornada -i les despeses- fins a altes hores de la matinada en clubs i discoteques del centre de la ciutat i el Port Olímpic.