El Comitè Executiu del Mobile World Congress (MWC) -creat recentment- s’ha reunit aquest divendres a l’Ajuntament per acabar de tancar tots els detalls perquè la fira de telefonia mòbil d’aquest febrer torni a ser un èxit.  Estan preparats perquè sigui “la millor edició de la història” i que treballen amb totes els escenaris previstos “perquè res pugui perjudicar el Mobile”, ni la mobilitat ni la seguretat segons Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde.

Per primera vegada, el congrés de telefonia mòbil compta amb un òrgan encarregat de coordinar totes les institucions implicades en la seva organització: Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat,Generalitat de Catalunya, Sotsdelegació de Govern de l’Estat, Fundació Barcelona Mobile World Capital, Fira de Barcelona, Aeroport de El Prat, TMB, Cambra de Comerçm Gremi e Restauració i Consell de Gremis. Hi han estat treballant durant tot l’any de forma “preventiva” i no “pal·liativa” de totes les situacions que puguin produir-se durant aquest dies, afegeix Collboni.

Barcelona, hub tecnològica

L’impacte econòmic de la fira a la ciutat ja supera els 4.383 milions d’euros acumulats des de la primera edició, segons GSMA. Però, a banda d’aquest impacte directe de capital, Barcelona ja compta amb 1.197 start-ups de l’àmbit tecnològic que donen feina a unes 13.820 persones. Això situa a Barcelona com la tercera ciutat europea amb més concentració d’aquestes empreses.

Per sectors, on més s’ha invertit és en el sector mòbil (55 %) i de comerç electrònic un 25 %. Pel que fa a l’ocupació de les activitats TIC entre 2011 i 2018 ha crescut un 49 % , passant dels 39.00 llocs de treball al 2011 als 59.000 al 2018.

 

 

Comparteix a: