L’increment dels preus s’ha notat especialment en els productes d’alimentació i en el cost del cistell de la compra. Coincidint amb aquesta situació, la Xarxa Municipal de Mercats ha impulsat una iniciativa setmanal per oferir productes d’oferta. S’anomena La cistella dels dijous i arrencarà el 17 de novembre. Cada setmana els usuaris trobaran una promoció especial: com a mínim s’oferiran dos productes frescos i de proximitat a preus especials.

Tot i que l’IPC ha baixat per segon mes consecutiu a Catalunya aquest mes de setembre, el preu dels aliments ha continuat a l’alça. En concret, el menjar i les begudes no alcohòliques s’han encarit un 12,9 % respecte a l’any passat, una taxa vuit dècimes superior a la de l’agost. De fet, aquesta pujada és la més alta de la sèrie històrica, és a dir, des del 1988.

Una estona de compres tranquil·les, cada dimecres

Una altra de les iniciatives que ja està en marxa és la de les Hores tranquil·les. Tots els dimecres, de 10 a 12 h, es reduirà la intensitat acústica i lumínica dels mercats de la ciutat. L’objectiu és afavorir l’estada per a les persones especialment sensibles als sons i als llums. Per exemple, persones amb trastorn de l’espectre autista o amb algun tipus de necessitat especial.