Després de sis mesos amb el negoci tancat per un incendi, les propietàries de la Llibreria de la Plaça, a Sarrià, anuncien que tornaran a aixecar la persiana la segona quinzena d’agost. Ho ha avançat la publicació ‘El Jardí’, però elles mateixes ho han confirmat en un escrit al compte d’Instagram de la llibreria. Acompanyat d’una foto en què surten les dues germanes aixecant el polze en senyal de victòria han escrit que “després de molt esforç ja podem dir-vos que la Llibreria de la Plaça tornarà a obrir a finals d’agost. Ens veiem ben aviat amb moltes ganes i molta il·lusió!”.

“Sense vosaltres la remuntada no hauria estat possible”

Prèviament a aquest escrit i coincidint amb la revetlla de Sant Joan van escriure que havien començat a refer la llibreria, que va quedar completament calcinada arran de l’incendi el 30 de gener. En aquell escrit van reconèixer que han passat “uns mesos molt difícils, però també de molt entusiasme, esperança, estima i complicitat amb el barri”. Ha estat aquesta empenta veïnal la que les va animar “a tornar aixecar la persiana amb la il·lusió del primer dia”. Tancaven l’escrit amb un agraïment “al suport que hem rebut des del primer dia fins avui. Sense vosaltres la remuntada no hauria estat possible”.

Enrere deixaran uns mesos molt durs de reconstrucció del negoci després de cremar en un incendi intens que va generar molt fum i que va commocionar els veïns de la zona. Durant aquest temps les propietàries han organitzat diverses accions per recuperar-se de la pèrdua, com per exemple una jornada solidària amb una venda de llibres de segona mà donats pel veïnat.