JAVI MARCO, Membre del Comitè estatal de la Vaga "Telefónica tiene la solución, es sencilla, es reconocernos como interlocutores del conflicto. Somos sus trabajadores, quiera o no."

El manifest de la vaga de treballadors subcontractats de Movistar, anomenat ‘Compromís de les escales’, ja ha rebut el suport d’un centenar d’entitats i moviments cívics. Ada Colau (Barcelona en Comú), Alfred Bosch (ERC) i María José Lecha (CUP) també l’han signat. En el text, es comprometen a no renovar cap contracte públic amb Telefónica mentre no garanteixi unes condicions laborals dignes per als treballadors. Per això, els vaguistes convoquen els candidats aquest dimecres per demanar-los que facin de mediadors amb la companyia.

Ja fa 50 dies que els tècnics subcontractats de la companyia telefònica estan en vaga. Reclamen que se’ls reconeguin com a treballadors de Movistar i que se’ls assegurin uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i dos dies de festa. Des de dissabte passat, ocupen el Mobile World Centre de la plaça de Catalunya per exigir a l’empresa que s’assegui a negociar.