El jutge de guàrdia ha desestimat la petició de desallotjar els treballadors de Telefónica-Movistar, tancats des de dissabte a la seu del Mobile World Centre, al carrer de Fontanella, perquè ho considera “una mesura precipitada” que podria causar “l’alteració de l’ordre públic i multitud de lesionats”. En l’acte emès pel titular del Jutjat d’Instrucció número 24, s’ordena, això sí, als Mossos que identifiquin els empleats que participen en l’acció de protesta.

Més d’un centenar de treballadors de Telefónica-Movistar han passat la segona nit a la botiga de l’edifici del Mobile World Centre, al carrer de Fontanella, ocupada per reclamar una negociació de les seves condicions laborals. Segons el col·lectiu en vaga, la tancada seguirà fins que la companyia no els reconegui com a interlocutors, i si ningú no els treu per la força. El jutge de guàrdia a qui se li ha fet arribar la petició, amb el suport de la fiscalia, de desallotjar-los, l’ha denegat apel·lant al principi de la”proporcionalitat”. Entén que darrere hi ha “un conflicte laboral” i que s’hauria de resoldre “en l’àmbit corresponent”, no en un jutjat penal. Per evitar, però, qualsevol acció delictiva, demana als Mossos que identifiqui “els promotors de l’ocupació” per, si convingués, prendre’ls declaració.

“Seguirem tancats fins que Telefónica resolgui el conflicte”, ha afirmat a BTV Aitzol Ruiz de Azua, portaveu estatal dels tècnics de les empreses subcontractades per la multinacional (Abentel, Abengoa, ITC, Cobra, Cotronic, Liteyca, Teleco, Elecnor, Montelnor o Comfica) que estan  en vaga indefinida des del  7 d’abril. Dissabte passat unes 200 persones van tancar-se a la botiga emblemàtica de la companyia, situada a la plaça de Catalunya amb el carrer de la Fontanella, a l’edifici del Mobile World Centre. Els vaguistes demanen millores en les seves condicions laborals i salarials i denuncien que els “treballadors autònoms cobren uns 600 euros al mes, que al final es converteixen en 300”, assegura Azua.

Els sindicats CCOO i UGT van signar fa uns dies un acord amb les empreses instal·ladores subcontractades per Movistar a Catalunya i s’han desmarcat de la vaga iniciada el mes passat, però la CGT i diversos treballadors d’aquest col·lectiu no el donen per bo i per això segueixen endavant amb les protestes. Fa uns dies els treballadors també es van manifestar pel centre de la ciutat i van acabar a les portes de les seus dels dos sindicats majoritaris.