Per moltes targetes de transport que comprem per esquivar la pujada de l'IVA del 8 al 10% en aquest àmbit, els títols caducaran. Però ho faran amb la propera revisió de tarifes, a principis de 2013. LUCI VEGA "N'he comprat un parell de cop tot i que tampoc no és un gran estalvi. El canvi em sembla una passada. Ja va ser prou alt a principis d'any i ara un altre cop." MARTA VIEJO "Me parece fatal porque los que trabajamos y ganamos poco, llegar a fin de mes es imposible. Por eso hay gente que se cuela, porque no puede pagar una T-10." La T-10 d'una zona, el títol més utilitzat, és el que més s'encareix. A partir de l'1 de setembre costarà 9,45 €. Per la T-50/30 s'hauran d'abonar 70 cèntims més, mentre que el preu de la T-Trimestre s'apuja en dos euros i mig i assoleix els 137, 50 €. L'únic títol que es manté és el bitllet senzill, amb un cost de 2 euros. Si optem pel Bicing, el servei està gravat amb un IVA del 18% que s'incrementa fins al 21%. Això significa que l'abonament anual serà 1,11 euros més car i passarà a costar 45 euros amb 11 cèntims. Alguns ja pensen en comprar una bicicleta privada. MALU SIMÓN "Sí que es para planteárseolo, con tu bici y tu candado, vas donde quieres y no hay más." SALVADOR JIMÉNEZ "Entre el metro, el bus i el Bicing, la butxaca foradada." Anar a l'aeroport amb l'Aerobús, de moment, continuarà costant cinc euros amb 65 cèntims. L'Àrea Metropolitana de Barcelona està estudiant si aplica o no l'increment de l'IVA. Qui sí que se'n desmarca són els taxistes. Segons l'Institut Metropolità del Taxi, les tarifes es mantindran fins a la propera revisió de preus del sector, que es podria fer efectiva a finals d'any.

Els títols de transport integrat assumeixen el segon increment de preu aquest any. Així, la T-10 d’una zona passarà a costar 20 cèntims més, 9,45 €. A principis d’any es va aplicar l’augment més elevat dels últims 10 anys a aquest bitllet de transport públic. L’1 de gener de 2012 va passar dels 8,25 € als 9,25 €. Els usuaris que comprin targetes abans de l’entrada en vigor del nou IVA les podran utilitzar fins que caduquin les tarifes, a principis de 2013.

L’abonament anual del Bicing costarà 45,11 € a partir de l’1 de setembre. Enguany, la tarifa va augmentar nou euros i va passar així de 35 € a 44 €, un dels increments més notables des que funciona el servei.

L’Institut Metropolità del Taxi va anunciar que no repercutirà l’increment de l’IVA en els clients de la ciutat i de l’àrea metropolitana. La pròxima pujada de tarifes es produirà a finals d’any.

Renfe també aplicarà l’increment de l’IVA del 8% al 10%. Així doncs, el bitllet de l’AVE Barcelona-Madrid valdrà 119,80€, serà 2,10 € més car. Els títols dels trens que uneixen Barcelona i Tarragona ja no costaran 15,90 € sinó 16,20 €. Per viatjar en un Talgo des de Barcelona fins a Alacant, caldrà pagar 52 €, 90 cèntims més.