En només tres dies fins i tot fer exercici sortirà més car. L'IVA dels equipaments esportius passarà del reduït, un 8%, al general, que ara serà del 21%. Per tant, el mes que ve els usuaris d'aquest gimnàs municipal pagaran 4 euros més per l'abonament general, en total 42 euros. ISABEL VALBUENA, usuària "Es posible que tenga que plantearme el tener que dejarlo,el problema es que no puedo porque para mí es imprescindible venir al gimnasio para mantener la forma física porque tengo una minusvalia." Per això la direcció d'aquest gimnàs no amaga la preocupació per l'impacte que sens dubte tindrà la mesura. ALBERT FLORES, director del Centre Esportiu Maresme "Aquesta prova ja es va fer a Portugal fa un any, any i mig i va davallar la facturació d'una forma important en aquest país i un 28% dels treballadors en aquest sector van ser acomiadats." També caldrà pagar més per fer una visita al Zoo i al Tibidabo, amb el mateix increment de l'IVA, un 13%. Un dia al zoo, a l'adult li costarà dos euros més, un total de 19. Per als infants la diferència serà menor, d'un euro més. Un dia al Tibidabo a partir de dissabte als adults els costarà poc més de 28 euros. I els menors que no superin els 120 centimetres d'alçada en pagaran 10, tot just un euro més. L'abonament familiar anual al parc d'atraccions tindrà un cost total de 135 euros. L'impacte de la pujada de l'IVA serà menor en alters serveis municipals com la xarxa d'aparcaments on l'increment serà d'un 3%. La tarifa per als cotxes que estacionin durant una hora costarà 2,98 euros, 10 cèntims més. El Bicing també tindrà un IVA del 21%. El preu de l'abonament anual, com ja es va anunciar fa uns dies, serà de 45 euros.

Ara per entrar al Zoo un adult ha de pagar 17 euros, però a partir de l’1 de setembre l’entrada en costarà 19. El preu de l’entrada de nens passarà de 10,20 euros a 11,40 i el tiquet per a major de 65 anys en costarà ara 9,95, mentre que abans en valia 8,90. Això suposa un increment del 13%. Aquest augment del preu es deu al fet que l’IVA passarà de ser reduït a la categoria de tipus general.

El mateix passa amb el Parc d’Atraccions del Tibidabo, on el preu de les entrades també s’apujarà un 13% d’IVA. Així, l’entrada completa valdrà ara 28,20 euros, tres euros més que ara. El preu de l’entrada dels nens i dels majors de 60 anys augmentarà un euro i, per tant, ara en costarà 10.

Altres serveis municipals com el Bicing també notaran la pujada de l’IVA. Però, en aquest cas l’increment serà del 3%, ja que l’IVA passarà del 18 al 21%. L’abonament anual del Bicing, que ara costa 44 euros, valdrà 45,11 euros a partir de l’1 de setembre. Aparcar a la ciutat també serà un 3% més car. Si ara, aparcar el cotxe una hora val 2,89 euros, a partir de dissabte costarà 10 cèntims més car.