“Hem de preservar els mercats, uns espais plens de vida i mostra de la nostra identitat cultural”. Amb aquestes paraules ha agraït Salvador Capdevila l’homenatge que ha rebut al Saló de Cròniques de l’Ajuntament per tota una vida dedicada a la promoció i l’enfortiment del comerç local i dels mercats.

Un reconeixement que li fa la Confederació de Mercats Tradicionals d’Espanya (METRAE) en el marc de la III Trobada de Mercats Tradicionals, que s’ha fet els dies 22 i 23 d’octubre a la Boqueria. Una trobada que ha servit per compartir experiències i intercanviar coneixements i bones pràctiques entre mercats municipals de més de 30 ciutats espanyoles.

Jordi Mas, president actual de l’Associació de Comerciants de la Boqueria ha definit Capdevila com una persona “generosa a qui volem demostrar la nostra admiració”. En la mateixa línia, Asier Beato, president de METRAE també n’ha destacat “la humilitat, discreció i saviesa”, així com el paper que va tenir en la creació de l’entitat que agrupa els mercats espanyols.

Capdevila ha estat 21 anys al capdavant de l’Associació de Comerciants de la Boqueria, 10 com a vicepresident i 11 com a president. El 2005 va rebre el premi al millor mercat del món que el Congrés Mundial de Mercats va atorgar a la Boqueria.