Ha arribat el dia. Després de setmanes d’obres i nervis, el bar Pinotxo ha aixecat la persiana a les 18.30 h d’aquest dilluns per celebrar que ja és al Mercat de Sant Antoni: “Els fogons ja treuen fum perquè hi ha alguns plats que necessiten preparació prèvia i volem estar preparats per al gran dia”. Jordi Asín, la seva dona María José Díez, el fill Dídac Asín i Xavier Robleda han volgut compartir aquest moment convidant a la festa d’inauguració amics, clients, veïns i periodistes: “He cuinat per servir unes 500 persones”, ha explicat Asín a betevé. I a la festa no podia faltar un dels plats estrella del Pinotxo, els cigrons amb botifarra negra.

Unes 200 persones esperaven expectants la inauguració del nou Pinotxo, alguns d’ells antics clients de la Boqueria, que en més d’una ocasió li havien demanat al Jordi Asín que reobrís el negoci. I el dia per fi ha arribat.

El bar Pinotxo també ha estat rebut amb els braços oberts pels comerciants del Mercat de Sant Antoni. La presidenta de l ‘Associació de venedors, Maria Masclans, assegura que estan molt contents i creu que “encaixaran molt bé. És un barri molt familiar i li anirà molt bé”

“Recuperem el canapè que feia la mare”

El nou bar guanya en superfície respecte al que tenien a la Boqueria. Ocupen quatre parades just a l’entrada que hi ha a la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb Tamarit. Hi haurà tamborets i també un petit menjador amb quatre taules. La carta serà la de sempre: cigrons amb botifarra negra esparracada, calamarsons amb mongetes i estofat. “No hem previst plats nous, farem el de sempre, el que sabem fer, però, també, hem volgut recuperar el canapè que feia la meva mare, una torrada amb alvocat i anxova que havíem deixat de fer”. “Ens basem en el producte fresc i, per tant, dependrem del que trobem cada dia al mercat”, detalla Asín.

Pinotxo Sant Antoni
Els treballadors del nou Pinotxo, en el moment d’obrir el local

“Encara no heu obert? A la ràdio he sentit que obríeu avui!”

Han treballat tot el dia sense descans però amb la persiana avall durant el matí: “Volíem mantenir la sorpresa fins al moment d’obrir”, diu Jordi Asín, mentre no ha parat de rebre salutacions, felicitacions i desitjos de bona sort. També hi ha qui li ha preguntat sorprès: “Encara no heu obert? Avui a la ràdio han dit que ja havíeu començat!”. “Hem vingut expressament a dinar a Barcelona! I ara què? Haurem de tornar demà”, deien uns altres, que portaven un retall de diari “on diu que obre avui!”. I no només clients, els comerciants d’altres parades del Mercat de Sant Antoni també s’aturaven davant del bar: “Quins nervis! Jo no em perdo la festa d’aquesta tarda!”.

Asín rebia tothom amb un somriure: “Que vinguin avui però sobretot a partir de demà! Estem amb els nervis a flor de pell. Hi ha moltes expectatives i esperem complir-les”. Volen deixar enrere el conflicte familiar que els va deixar fora de la Boqueria: “Mirem endavant i amb il·lusió per aquesta nova etapa a Sant Antoni”, assenyala Asín. Mentre el jutge no digui el contrari, el nom de Pinotxo llueix en to daurat a la parada. Qui sap si el color vol ser una crida a obrir una nova època daurada per a l’històric establiment. La prova de foc, a partir de les 8.00 h de dimarts, quan ja obriran oficialment a la nova ubicació.