(ACN/redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha evitat valorar “improvisadament” la proposta de Foment del Treball per a l’ampliació de l’aeroport i l’analitzarà en el marc del recentment creat Comitè Assessor d’Infraestructures. Així ho ha indicat aquest dilluns la primera tinenta d’alcaldia i responsable d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, que ha destacat que el consistori vol reflexionar “pausadament i amb rigor” sobre els projectes en infraestructures rellevants per a la ciutat, inclosos aquells sobre els que no té competència directa.

L’Ajuntament va crear al juliol el Comitè Assessor d’Infraestructures, que presideix l’exconseller Santi Vila.

Proposta controvertida

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, també ha reaccionat a la proposta de Foment. En aquest cas, però, ha volgut posar de manifest que el Port es mostra contrari a la proposta perquè entra en conflicte amb la petició de poder treballar amb grues de 80 o 90 metres d’alçària.

També alguns activistes de la plataforma Zeroport, contraris a l’ampliació de l’aeroport, s’han presentat a la seu de Foment del Treball, on s’ha presentat la proposta, per demanar a l’entitat que abandoni el debat sobre l’ampliació d’aquesta infraestructura.