(ACN/Redacció) L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, considera que la proposta de Foment del Treball per ampliar l’aeroport sobre la Ricarda és “un projecte caduc i fracassat” que es basa “en el negacionisme climàtic“. “El lobby del capital vol especular, el totxo pel totxo”, ha assegurat Mijoler en declaracions als mitjans. Segons l’alcalde del Prat, la millor proposta de Foment és la que descarta la patronal, la de “no fer res”. “Ja sabem que el que és millor pel capitalisme és el pitjor per la gent i pel patrimoni dels espais naturals”, ha afirmat el batlle. Mijoler també ha assegurat que la proposta de la patronal va “contra el sentit comú que imposa Europa” i ha rebutjat que es pugui actuar a la Ricarda perquè ja té mala qualitat ambiental.

“Aena no compleix amb les compensacions a les quals es va comprometre”

En aquest sentit, l’Ajuntament ha recordat que Aena “no compleix amb les compensacions a les quals es va comprometre” amb l’ampliació anterior, i ha reiterat que la Unió Europea avisa que no es pot destruir un espai i al·lega una pèrdua de qualitat.

“La Unió Europea diu que encara que una zona s’hagi degradat per manca d’inversions, no deixa de ser una zona protegida”, ha insistit Mijoler, i recorda que les administracions tenen “l’obligació de conservar i millorar els espais naturals”.

No es pot afirmar que amb l’ampliació de l’aeroport hi hauria més riquesa per al municipi

L’alcalde del Prat ha dit que la proposta de Foment no l’ha sorprès “gens” perquè “dona voltes sobre el mateix”. Mijoler ha assegurat que és “mentida” afirmar que amb l’ampliació de les instal·lacions aeroportuàries hi hauria més riquesa per al municipi i el país.