Herbolari carrer Comtal del Gòtic tanca

Agricòlia ha abaixat la persiana. Aquest negoci, ubicat al carrer Comtal, 10, tanca després de 40 anys oferint productes dietètics. Fa tres anys, Jesús Garcia va agafar les regnes del negoci, però la pandèmia i els preus dels lloguers de la zona no li han permès mantenir el local.

Ara, esperen trobar un altre espai proper, en una via que no sigui “tan prèmium”, i mantenir el lligam amb la clientela.

Lloguers desorbitats a la zona

Garcia explica que abans de l’aparició de la covid-19 l’herbolari anava bé. Durant la crisi sanitària el propietari li va abaixar el preu del lloguer i, d’aquesta manera, va poder fer front a aquests dos anys complicats. Ara, però, aquest mes de maig, el local ha tornat al preu del febrer del 2020 i assegura que les vendes no han pujat. Per això, ha pres la decisió de tancar i buscar un altre espai més assequible. Creu que l’únic comerç que pot sobreviure en aquesta zona tan cèntrica és el que s’enfoca al turisme i l’hostaleria. De fet, el preu del mercat diu que el lloguer d’un espai petit està entre els 4.000 i els 6.000 euros.

També diu que la quantitat de turistes del carrer Comtal “incomoda” els veïns, que cada cop s’acosten menys a aquest carrer a comprar.

Un local amb vitralls amb història

L’herbolari ja forma part del paisatge del barri Gòtic. Tot i que el local no està protegit ni catalogat, té elements molt especials com els vitralls que va elaborar l’antic propietari del negoci, que era un amant d’aquest tipus de decoració.

Vitrall de l’herbolari Agricòlia

Un microcarrer Comtal dins d’uns grans magatzems

Jesús Garcia té un projecte al cap per mantenir viu el comerç tradicional del barri. Proposa que un gran magatzem com El Corte Inglés cedeixi un espai per crear un microcarrer Comtal amb negocis ja desapareguts i altres que estiguin en perill de desaparèixer o en dificultats.

Barna Centre es lamenta de la pèrdua de comerç

Una altra botiga de proximitat que tanca al centre de Barcelona. Així ho ha anunciat a través de les xarxes socials Barna Centre: “En menys de 10 anys, un carrer típicament barceloní ha vist alterada la seva fesomia comercial”. L’entitat comercial es lamenta de la pèrdua de comerç arrelat en els últims anys, que sembla que no s’atura.