Gent ballant en una discoteca

Entra en vigor l’horari d’estiu per a bars, restaurants i discoteques, que podran tancar entre 30 i 45 minuts més tard. L’ampliació horària s’aplica entre l’1 de juny i el 15 de setembre i permet a les discoteques tancar passades les sis del matí els caps de setmana i als restaurants i bars fer-ho més enllà de dos quarts de quatre de la matinada. Així ho preveu l’article 7 de l’Ordre d’horaris de la Generalitat de Catalunya, una mesura que el sector de l’oci nocturn no ha pogut aprofitar durant els dos darrers estius.

L’oci nocturn confia en l’ampliació horària per recuperar-se de la pandèmia

Representants de l’oci nocturn esperen que l’ampliació horària d’estiu els permeti recuperar part de la facturació perduda durant la pandèmia, especialment durant els mesos de juliol i agost. La patronal catalana d’empresaris d’oci nocturn (FECASARM) confia que la mesura, conjuntament amb les bones dades de Setmana Santa, ajudarà el sector a superar les xifres de negoci d’abans de la crisi sanitària.

Comportarà un augment important de la facturació i contribuirà a la creació de llocs de treball
Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM

Segons el secretari general de la plataforma, Joaquim Boadas, “aquesta ampliació horària comportarà un augment important de la facturació i contribuirà a la creació de llocs de treball”. Concretament, l’entitat calcula que es crearan entre 5.000 i 6.000 llocs de treball a tot Catalunya, a raó d’un lloc de treball cada dos locals. També que la majoria els ocuparan joves d’entre 18 i 25 anys, una franja d’edat, recorden, “molt castigada per l’atur”.

Els locals ubicats en zones turístiques, els més beneficiats

La FECASARM pronostica que els grans beneficiats per l’ampliació d’horaris d’estiu seran els establiments de les zones turístiques, que, com adverteix Boades, “fa 26 mesos que no poden treballar en condicions“. La reactivació del turisme internacional i el fet que els clients no hagin pogut gaudir de l’oci nocturn a la destinació de vacances durant dues temporades fan preveure als restauradors que aquest any s’ho agafaran “encara amb més ganes”.