16 mòduls com aquest han arribat en camió davant l'atenta mirada dels veïns. El seu periple, però, no ha acabat aquí. Un cop carregats a una grua de gran tonatge, han començat l'ascensió fins a la coberta d'aquest edifici. Una construcció noucentista que des d'avui té quatre habitatges més: dos pisos i dos àtics. JOAN ARTÉS, director i arquitecte de La Casa por el Tejado "En aquest cas guanya la comunitat de veïns, que té un espai que mai es posarien d'acord per executar-lo. Genera molta feina i a més a més hi guanya la ciutat, perquè d'alguna manera estem mantenint un patrimoni." Els projectes es porten a terme en edificis que s'han de rehabilitar, d'aquesta manera aprofiten les obres per renovar i adequar les instal·lacions. Només es pot fer si la construcció compleix amb el dret de vol, és a dir, que permet afegir més pisos a sobre dels existents. Els mòduls, que tenen alta certificació ecològica, s'entreguen totalment equipats. La gran envergadura del projecte ha fet que durant tot el dia el trànsit hagi estat tallat a l'illa que comprenen els carrers de Mallorca, València, passeig de Gràcia i rambla de Catalunya.

En menys de 24 hores, s’han instal·lat quatre nous habitatges al bell mig de Barcelona. S’ha necessitat una grua de gran tonatge per aixecar i col·locar els setze mòduls a la part més alta de l’edifici. Els nous locals compten amb tot l’equipament necessari per entrar-hi a viure, de manera que ja duen incorporats els electrodomèstics.

Per a construir-los, s’han necessitat dos mesos de treball a la nau que l’empresa La Casa por el Tejado té a Cornellà. La gran envergadura del projecte ha comportat que el trànsit es tallés a l’illa que formen els carrers de Mallorca, València, passeig de Gràcia i rambla de Catalunya.

Aquest sistema permet a comunitats de veïns aprofitar espais comuns, que són edificables segons la llei de vol, i rendibilitzar una coberta que fins ara no utilitzaven. Per als impulsors del projecte és també una manera de resoldre la manca de sòl urbà, ja que permet construir nous habitatges aprofitant els existents.

És la novena intervenció d’aquesta mena que fan a Barcelona, on ja han instal·lat una vintena d’habitatges prefabricats. Són més lleugers que els pisos convencionals (300 quilos per metre quadrat) i incorporen totes les instal·lacions bàsiques. L’empresa que els comercialitza s’encarrega també de les obres de millora de l’edifici, com la renovació de l’ascensor per accedir als pisos afegits o homogeneïtzar l’aspecte de la façana per respectar-ne l’estètica original.