Tot a punt per al festival Pride Parade aquest dissabte, que arrenca a les 17 h de la plaça d’Espanya i finalitzarà al Moll de la Fusta, on hi ha previstes moltes activitats i concerts. Pride Barcelona es mostra satisfet per duplicar el recorregut de la desfilada i acabar al mar, que era un dels seus reptes. L’impacte econòmic d’aquesta celebració a la ciutat serà d’uns 20 milions d’euros, segons l’organització. I com a protagonista del manifest d’enguany s’ha escollit el col·lectiu “trans”, perquè “deixin de ser invisibles”, segons ha explicat Joan Igual.

Per aquesta celebració, que creix any rera any, hi treballen 300 voluntaris, d’entre els quals un 20 % són estrangers. Segons Igual, “hi ha moltes ciutats que desitgen tenir aquest públic perquè és un símptoma de modernitat i d’obertura”. Cada any Catalunya rep un milió de visitants d’aquest col·lectiu, que representen un impacte econòmic d’uns 900 milions d’euros.

El director del Pride Barcelona reclama a les administracions i patronals alinear-se en la mateixa direcció perquè Barcelona pugui escalar posicions en el rànquing de ciutats més visitades, tot i que reconeix que s’està en el bon camí. Aquesta organització considera que el Pride encara és necessari perquè aquest col·lectiu ha avançat molt a Espanya legalment, però queda recorregut de cara a la societat. Joan Igual ha recordat que ” a casa nostra cada dia hi ha agressions verbals i inclús físiques” i que, a més de 70 països, pertànyer a aquest col·lectiu és castigat fins i tot amb pena de mort.