Entre el 10 i el 13 de maig se celebra l’ISE Barcelona 2022 (Integrated Systems Europe), la fira internacional líder del sector audiovisual. Un gran fira que suposa més que xifres d’expositors i visitants, ja que és una via per situar Barcelona com a referència mundial del sector. Aquest és l’objectiu que es marca l’Ajuntament de Barcelona, amb l’exemple del Mobile a la mà. Ja ha avançat que, gràcies a l’esdeveniment, almenys hi ha dues empreses internacionals que han optat per establir-se a la ciutat. I se n’esperen algunes més.

“L’audiovisual és tecnologia, formats nous, una lògica nova… Barcelona té totes les possibilitats i tots els instruments per ser líders mundials en aquest sectors. Hem de posar tots els recursos que tinguem a l’abast i tot el talent que té la ciutat per a aquest objectiu”, ha afirmat Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde d’Economia i Treball. La intenció, afirma, és que el de l’ISE i la ciutat sigui “un matrimoni que duri molts anys”.

Un estand barceloní a l’ISE

En aquest sentit, Barcelona disposa d’un estand propi a l’ISE de 256 m2, on es pot trobar, d’una banda, tots els serveis i recursos municipals dirigits a empreses i professionals i, de l’altra, el Clúster Audiovisual de Catalunya, que aplega unes 150 empreses i institucions. Entre les quals, una desena d’empreses exposaran les seves apostes en tecnologia musical i digital, visualització 3D, sistemes integrats i “streaming“, entre altres innovacions.

Una instal·lació immersiva

El Clúster Audiovisual de Catalunya vol mostrar el potencial local amb exhibicions immersives, entre les quals destaca una instal·lació audiovisual de 50 m2 amb projecció de 180º que mostra algunes de les millors localitzacions cinematogràfiques barcelonines. Una instal·lació creada a partir de la col·laboració d’una quarantena de professionals.

Fora del recinte de l’ISE, també es podrà gaudir de dos mapatges. Un el 7 de maig a la façana de la Casa Batlló, amb el nom de ‘Living Architecture’, i l’altra, anomenat ‘I rise’, des del 9 al 12 de maig, a la façana de Fira de Barcelona a la plaça d’Espanya, entre les 21 i 23 h.

El sector mou a Catalunya 6.700 milions d’euros

L’ambició de convertir Barcelona en un eix clau en el sector audiovisual internacional es fonamenta en el volum de negoci que genera a Catalunya. Amb les dades de la Generalitat a la mà, hi ha més de 1.000 empreses que facturen un total de 6.700 milions d’euros. Hi treballen unes 26.000 persones.

Barcelona és el gran epicentre d’aquesta activitat, ja que concentra un 56,7 % dels llocs de treballs i el 62 % de les empreses del sector, dedicades a l’edició, el cinema, vídeo, ràdio, televisió i música.