És l'Albert. Té 13 anys i és el petit de quatre germans. Quan va néixer, els seus pares es van veure obligats a comprar un cotxe nou per encabir-hi els sis membres que són a la família. També van haver de buscar un pis amb més habitacions. JORGE ELGSTRÖM, pare "Amb l'arribada del quart era una necessitat, no era vull o no vull sino necessitat de canviar i quant abans millor. Amb dos fills segur que no haguéssim canviat." Els fills ja són grans, però quan eren petits, asseguren, hi havia menys ajuts que ara. Diuen que més enllà de l'escola, els descomptes que trobaven eren escassos. PILAR PUYUELO, mare "A mi m'han passat la roba i jo l'he passada. Aleshores la despesa en la roba si no eren sabates o mitjons que no et passen, la resta me l'han passada. És espectacular eh, són molts." "Ells no han anat mai a una acadèmia d'anglès, per exemple. Ha quedat descartat perquè clar, és tant car..." En aquest cas, no esperaven arribar a tenir quatre fills i tot i que mantenir-los no és fàcil, la Pilar i el Jorge es mostren satisfets de ser una família nombrosa. "Sacrificis molts, però tenir fills és una forma de créixer com a persona. Compensa, a nosaltres ens compensa."

Pagar les activitats extraescolars, comprar-se un cotxe més gran o adquirir tot el material escolar són alguns dels reptes principals als quals s’enfronten les famílies nombroses. Tenir tres fills o més incrementa notablement els costos familiars. Per això, des de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya demanen un augment de les ajudes per incentivar els pares que ho desitgin a tenir més fills. El col·lectiu assegura que moltes famílies no tenen en tenen més perquè no s’ho poden permetre.

Amb aquest objectiu neix el Saló de Famílies Nombroses de Catalunya, que ja enceta la tercera edició i en què s’agrupen empreses de diferents sectors per oferir descomptes exclusius en els seus productes. Per exemple, s’hi poden adquirir vehicles familiars a millor preu que l’habitual. També hi ha ofertes en roba, entre d’altres. A més, el saló inclou una zona infantil amb tallers, jocs i activitats d’oci.