L’acord entre la direcció del teatre i els treballadors planteja el retorn de les pagues extres de 2013 a 2017. Segons un comunicat del teatre, “els treballadors començaran a cobrar a partir del primer trimestre de l’any que ve” si les administracions apugen les seves aportacions durant els anys 2016 i 2017 i si es mantenen els ingressos del teatre.

“La meitat de la pujada anirà destinada a pagar els endarreriments durant aquest període”, apunta la direcció del Gran Teatre del Liceu en la nota, que també afegeix que es mostra “satisfeta” per l’acord i anuncia que es retirarà la demanda contra els treballadors per vaga il·legal.

Per la seva banda, els treballadors es mostren “satisfets a mitges” amb l’acord. El president del Comitè d’Empresa dels Treballadors del Liceu, Manuel Martínez, ha explicat en una entrevista a Barcelona FM que no han aconseguit fer valdre totes les seves peticions però sí que el teatre assumeixi que ha de retornar les pagues. “L’empresa reconeix el deute, treballador a treballador”, ha assegurat Martínez.

En vista de l’acord assolit, les funcions de ‘Benvenuto Cellini’ es representaran amb normalitat a partir de diumenge que ve i fins al dia 19 de novembre, sota la direcció escènica de Terry Gilliam, fundador de la mítica companyia britànica Monty Python.