ÀLEX GOÑI, president de la PIMEC "Fa molt temps que lluitem amb aquest tema i sembla que cada cop n'hi ha més. I sembla que les administracions, que sónm les que han de tallar dfe socarrel aquest tema, cada cop més no se'n preocupen o ho deixen passar. I quan una administració deixa passar un tema legal o se'n despreocupa d'això se'n diu prevaricar, a consciència com està passant ara." "Tal com se'ns va remarcar a nosaltres aquesta zona pertany a la zona portuària, tu pots passar per passeig Colom però no intervenim i en aquesta zona perquè, com se'ns va informar i se'ns van donar directrius, és una zona que pertany únicament a la policia portuària."

Des de la PIMEC i la Confederació Catalana de Marxants (COCAM) proposen que s’abordi la problemàtica de la venda il·legal amb una taula del sector del comerç perquè, diuen, “és l’àmbit que surt més perjudicat per aquesta situació de competència deslleial”. En un comunicat, argumenten que “els comerciants catalans tenen el dret a defensar l’aplicació de la legalitat vigent”. Alhora, demanen que la resposta social de la venda a la manta es tracti “en una taula a part”.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha criticat que “la permissivitat” ha generat un efecte crida i, com a conseqüència, explica, es poden trobar manters tant al passeig de Colom com al passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya i l’avinguda del Portal de l’Àngel. Per això, Gasca alerta que com més temps passi, més difícil serà reconduir la situació.

Àlex Goñi, president de PIMEC Comerç ha contraposat aquesta “permissivitat total” amb l’ocupació de la via pública per part dels manters amb “l’assetjament” al qual, diu, l’Ajuntament sotmet les terrasses. Goñi ha afegit que les entitats no es volen enfrontar a l’Administració i que si això es dóna és símptoma que “està fallant alguna cosa”.

Des de la Confederació de Comerç de Catalunya, el tècnic d’Immigració Osama Alkhatib ha demanat una solució integral per al “top manta” en què dialoguin totes les parts, des de les duanes fins a l’Ajuntament. Alkhatib ha recordat, però, que “comerciants i fabricants no han de pagar un problema social”.

Una vintena d’entitats subscriuen la petició, entre les quals hi ha la Fundació Barcelona Comerç, la Confederació de Comerç de Catalunya, el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Facua i la UGT.

Des del sindicat de Comissions Obreres de la Guàrdia Urbana reconeixen que no actuen al Port Vell perquè així els ho van ordenar a l’estiu els seus responsables. Asseguren que, fins llavors s’hi patrullava però que al juliol es va restringir aquesta feina a l’Autoritat Portuària.