ÀNGELS GARCIA, secretària de l'Associació d'Artesans Palau de Mar: "No podem dir que hi ha un problema social i que recaigui sobre nosaltres creant un altre problema social. Perquè nosaltres estem arribant a un moment que ja no podem pagar... En aquests dos mesos que fa que estem així, les vendes ens han baixat un 20 per cent. Nosaltres no podem viure d'això."

Els venedors de la Fira d’Artesania del Palau de Mar han instal·lat cartells de protesta contra la venda a la manta i denuncien que aquesta activitat els ha fet caure un 20 % les vendes. Segons Àngels Garcia, secretària de l’Associació d’Artesans de Palau de Mar, és injust que si existeix un problema social “recaigui” sobre ells “i es creï un altre problema social”, i assegura que estan arribant a “un moment que ja no podem pagar”. Garcia es queixa que “no se’ls està prenent seriosament” i que no descarten denununciar l’Ajuntament per danys i perjudicis.

Els artesans s’afegeixen a les nombroses veus que en les últimes setmanes exigeixen a l’Administració desbloquejar la situació. Fa uns dies els brocanters del Port Vell ja van denunciar que les seves vendes han caigut un 60 % a causa de la competència deslleial d’aquests venedors. I ara una vintena d’associacions s’han pronunciat per criticar la permissivitat amb el “top manta” i demanar una solució integral a la problemàtica que genera.

Els manters ocupen des de fa setmanes els molls de les Drassanes i el Portal de la Pau aprofitant que la zona és competència de la Policia Portuària, i en els darrers dies s’han estès pel Moll de la Fusta i actualment es poden trobar fins ben a prop de la via Laietana.

La Fira d’Artesania del Palau de Mar està ubicada al moll del Dipòsit i ofereix tota mena de productes fets a mà que inclouen ceràmica, roba, calçat, objectes decoratius i complements. Entre els mesos de setembre i juny es realitza els dissabtes, diumenges i festius i és diària durant els mesos de juliol i agost.