El Bus Turístic de dos pisos ha reactivat les rutes vermella i blava després de més d’un any d’interrupció del servei. Les cues per pujar a la ruta blava, que surt de la plaça Catalunya i fa el recorregut pel nord-oest de la ciutat –passeig de Gràcia; la Sagrada Família, que també ha reobert, Gràcia; Parc Güell; el Tibidabo; Pedralbes, i Camp Nou– han assolit un temps d’espera similar al d’abans de la pandèmia, tot un èxit d’afluència el primer dia.

Coincidint amb la represa del Bus Turístic, TMB ha anunciat tarifes especials de rellançament, amb entrada gratuïta per a menors de quatre anys i descomptes en totes les tarifes d’un i de dos dies. El bitllets es poden comprar en línia o en el mateixos busos sempre que hi hagi places disponibles.

Cua per pujar al bus turístic a Sagrada Família.
Cua per pujar al bus turístic a Sagrada Família

Les rutes vermella i blava circularan a partir de les nou del matí i faran les últimes sortides a les set de la tarda, amb intervals de 20-30 minuts. L’ús de la mascareta és obligatori durant tot el recorregut.

L’anècdota de la represa: els turistes engolits pels arbres

Els passatgers del segon pis d’un autobús del Bus Turístic, envoltats de es fulles d’un arbre al carrer de Balmes.

El primer dia d’aquesta represa de l’activitat ha deixat una imatge força curiosa i còmica: els turistes gairebé engolits per un arbre. Tot i que es tracta d’una anecdòta en el conjunt del recorregut, en algun punt de l’itinerari els passatgers que viatjaven en el segon pis de l’autobús han quedat, literalment, envoltats de fulles i branques dels arbres. És el que ha passat, per exemple, al carrer de Balmes, on els til·lers han crescut durant la pandèmia.

També tornen a obrir les oficines d’informació turística

L’oficina d’informació turística de la plaça de Catalunya va reobrir aquest dijous després d’haver tancat per la pandèmia i està previst que la resta d’oficines de la ciutat vagin obrint de mica en mica. Molts d’aquest punts també serveixen per comprar bitllets dels busos turístics.

Altres oficines turístiques, com la de l’L9 a la Terminal 2 de l’aeroport, no obriran, en canvi, fins al setembre. I tampoc no té data encara la del Mirador de Colom, al Portal de la Pau. El monument, a la part baixa de la Rambla, té una de les millor vistes aèries de Barcelona.