bus turístic barcelona sagrada família

El Barcelona Bus Turístic, després de més d’un any inoperatiu per la pandèmia, tornarà a funcionar a partir del divendres, 2 de juliol. El servei dels autobusos de dos pisos, operat per TMB en associació amb Turisme de Barcelona, reactiva les rutes vermella i blava, que es tornaran a fer diàriament. Són les rutes històriques d’aquest servei turístic que es poden combinar fàcilment.

Es tracta d’una represa de l’activitat turística afavorida pel relaxament de les restriccions de la mobilitat interna i internacional, que permet, precisament, la reactivació de l’activitat turística, cultural i de lleure.

Els autobusos turístics circularan a partir de les nou del matí i faran les últimes sortides a les set de la tarda, amb intervals de 20-30 minuts. Com en tots els transports públics, l’ús de la mascarteta serà obligatori. El sistema d’audioguia funcionarà en 16 idiomes i en cada vehicle hi haurà un informador per atendre els usuaris.

Dues rutes: la vermella i la blava

Ara com ara, el servei d’autobusos turístics retorna amb les rutes vermella i blava, les històriques del servei. La ruta vermella inclou parades al Parc de la Ciutadella, la Diagonal, l’Estació de Sants, Montjuïc o el Port Vell; mentre que la blava permet visitar la Sagrada Família, Gràcia, el Tibidabo, Pedralbes o el Camp Nou.

Els bitllets ja s’han posat a la venda al web del Barcelona Bus Turístic i als punts habituals.

Un any adaptant-se a les circumstàncies de la pandèmia

El Bus Turístic es va haver d’adaptar a les circumstàncies de la crisi sanitària i quatre mesos després de l’esclat de la pandèma, al juliol del 2020 —coincidint amb la desescalada—, va tornar, però d’una manera diferent: adaptat al públic local amb una única ruta pels barris de Barcelona. Només van obrir el pis superior, que està descobert, i tres dies a la setmana fins l’agost.

No va ser fins al novembre que va tornar a reprendre l’activitat, amb el Barcelona Christmas Tour —el bus turístic nocturn per veure els llums de Nadal— que va tenir una durada d’un mes.