Són universitaris que volen engegar una empresa. Tenen idees, però fer-les realitat no sempre és fàcil. GERARD GODOY i IVETTE FARRÉ, estudiants "No tothom domina de tot. Això serveix per conèixer gent d'altres àmbits i que també són necessaris per tirar un negoci endavant." "Temes d'emprenedoria, no n'he fet a la carrera. No apunten cap als emprenedors sinó cap a empreses que ja funcionen." Per això han vingut al Pop Up Emprenedors. Ofereix tallers de formació intensiva a joves d'entre 15 i 26 anys. GUILLEM PALOMAR i ALEIX VILA, estudiants "Estem fent una dinàmica de grup. Estem buscant problemes. Hem escollit desaprofitar el temps i ara estem buscant els problemes, coses que ens agraden..." "Què ens fa desaprofitar el temps? Doncs, per exemple, la falta d'informació en oci, cultura i activitats." Aquests tallers efímers sorgeixen a partir del projecte de la Fundación Telefónica Thinking big. Dóna suport a les idees dels joves amb sis mesos de formació i una aportació econòmica. Ara ha concentrat aquest procés en dos dies i el posa en pràctica a ciutats d'arreu d'Espanya. JOAN CRUZ, director de Fundación Telefónica a Catalunya "On hi ha joves amb ganes de ser emprenedors? A les universitats. Volem que els nois amb dues hores passin per l'experiència de pensar com tinc una idea, com intento aterrar-la, com aprenc a comunicar-la, a gestionar-la i a treballar en equip." A Barcelona han col·laborat amb la UPC, que ha cedit l'Espai Emprèn. És una incubadora de projectes d'estudiants i recent titulats que funciona des de fa un any. Ja han creat quatre empreses tecnològiques i estan gestant nou projectes més. ENRIC FOSSAS, rector de la UPC "Permet que els projectes es desenvolupin en aquest entorn de cotó fluix duran tres o sis mesos. Abans d'anar a la seva passen per un lloc civilitzat. Els projectes d'aquí tenen més possibilitats de tirar endavant." Qui sap si sortiran d'aquí algunes de les empreses del futur.

El Pop Up Emprenedors s’ha posat en pràctica a diverses ciutats de l’estat. La ruta va començar a l’abril a Valladolid i aquesta setmana ha arribat a Barcelona, la ciutat on hi ha participat més gent. El programa deriva de la iniciativa Thinking big, que ha generat més de 3.000 projectes i ha ajudat 63.000 joves.

L’Espai Emprèn es va inaugurar fa un any. Funciona com a incubadora de projectes que estudiants i recent llicenciats de la UPC volen desenvolupar. Tenen a la seva disposició sales de reunions, zones condicionades per sessions de treball en xarxa i altres activitats. Fins al moment han sorgit quatre empreses d’aquí i actualment se n’estan gestant nou més.