Han passat cinc anys d'ençà que els paradistes es van acomiadar amb petards de l'antic mercat. L'endemà començava a funcionar el mercat provisional situat a la ronda de Sant Antoni. Un emplaçament que en un principi havia d'acollir les parades durant tres anys però les demores en els treballs de rehabilitació s'han anat repetint, i han obligat a posposar-ne la reobertura. A l'estiu del 2011 es produeix un altre trasllat significatiu, el del mercat del llibre, que fins aleshores s'havia mantingut als porxos de l'antic mercat. La ubicació provisional és una coberta instal·lada al carrer del Comte d'Urgell. El projecte conserva l'estructura de l'edifici, però a l'interior la transformació és integral. El nou mercat tindrà quatre soterranis amb aparcaments, magatzems, zona de càrrega i descàrrega i un nou espai comercial. El primer pas en les obres va ser construir els murs de pantalla per després poder excavar amb seguretat quatre nivells. Però aquests treballs van treure a la llum restes de valor arqueològic. D'una banda part de la muralla medieval i de l'antic baluard de Sant Antoni, així com vestigis d'una masia que data del segle XVI. Les darreres troballes al subsòl del mercat, han fet resorgir la Barcino romana amb una part de la Via Augusta i una necròpolis. Un patrimoni arqueològic que es respectarà parcialment i que sestà integrant en la reforma del mercat. A l'estiu va engegar una nova fase de la reforma amb l'adjudicació de les obres per rehabilitar les facanes i la coberta. La data prevista per a la inauguració del nou mercat està fixada en el 2016.

Els mercats de Sant Gervasi, Lesseps i Sant Antoni obren aquest dissabte fins a la mitjanit per celebrar la Nit de Tapes. Els paradistes ofereixen des de les 20 h una varietat de tapes elaborades amb productes que habitualment venen als comerços. A Sant Antoni, aprofiten per celebrar el cinquè aniversari del trasllat al mercat provisional.

Després de l’èxit de públic assolit a la primavera pels mercats municipals que van fer Nit de Tapes, avui l’experiència gastronòmica es repeteix als de Sant Gervasi, Lesseps i Sant Antoni. Dissabte passat va ser el torn dels mercats del Ninot i de Sant Martí, que també es van omplir de visitants interessats a sopar amb les tapes que s’ofereixen a les parades. Una ocasió per tal d’apropar la gastronomia als corresponents barris d’una manera divertida i innovadora.

Al Mercat de Sant Antoni, la Nit de Tapes serveix també als paradistes per celebrar el cinquè aniversari del trasllat al mercat provisional situat a la ronda de Sant Antoni. En un principi, aquest emplaçament havia d’acollir les parades durant tres anys, però els retards en els treballs de rehabilitació s’han anat repetint, i han obligat a posposar-ne la reobertura. Les troballes arqueològiques al subsòl del mercat van des de fragments de la muralla medieval i de l’antic baluard de Sant Antoni fins a una necròpolis romana i una part de la Via Augusta. A l’estiu va engegar una nova fase de la reforma amb l’adjudicació de les obres per rehabilitar les façanes i la coberta. La data prevista per a la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni està fixada ara el 2016.