Aquests dies practicar surf al Moll de la Fusta és possible gràcies a aquest generador d'onades. La inicitiva forma part d'un ampli programa d'activitats com batejos de mar, sortides amb embarcacions de regata i sortejos de cursos de navegació. La intenció del saló és oferir experiències més enllà de productes nàutics més cars. Però indiscutiblement la mirada està posada en la recuperació del sector. Després d'anys de tocar fons, ara el mercat reflota. JORDI FREIXAS, director del Saló Nàutic Internacional de Barcelona "Com es diu al sector, hem passat una tempesta perfecta. Han sigut set anys de caigudes de les matriculacions d'embarcacions. El mercat va caure prop d'un 70% i per sort aquest any tenim símptomes de millora." Les matriculacions d'embarcacions d'esbarjo han crescut un 12% i el lloguer de vaixells s'ha incrementat un 56%. Segons els organitzadors del saló, el creixement del mercat nacional està despertant l'interès de països com els Estats Units, que enguany participen per primera vegada en el certamen. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És un esforç molt important que fa la fira. Perquè han aguantat aquest saló que hauria pogut desaparèixer i, en canvi, s'ha apostat molt fort." Tant, que l'oferta expositiva ha augmentat un 20%. El saló aspira a ser el termòmetre que confirmi la reactivació i l'interès de la nàutica a les butxaques dels consumidors.

Aquests dies practicar surf al port de Barcelona és possible gràcies a un generador d’onades que s’ha instal·lat al Moll de la Fusta. La iniciativa forma part d’un ampli programa d’activitats com batejos de mar, sortides amb embarcacions de regata i sortejos de cursos de navegació. “Enguany hem plantejat la fira com un certamen d’experiències i no només de productes”, ha afirmat Jordi Freixas, director del Saló Nàutic.

Primers símptomes de recuperació

La mirada d’aquesta 53a edició també està posada en la recuperació del sector. Després de set anys de tocar fons, el mercat comença a reflotar. Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo han crescut un 12,8% de gener a setembre i el lloguer de vaixells s’ha incrementat un 56%. “Com es diu al sector, hem passat una tempesta perfecta”, ha apuntat Freixas. Andalusia, Catalunya i Balears són, per aquest ordre, les tres comunitats que han liderat el mercat durant aquests mesos de creixement.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha destacat la perseverança de la Fira de Barcelona per “aguantar” la crisi. L’alcalde ha assegurat que el saló podria haver desaparegut i, en canvi, “s’ha apostat fort” per mantenir-lo. Tant és així que l’espai expositiu s’ha incrementat un 20%. Hi participen un total de 250 expositors amb 70 nous models d’embarcacions.