comissions diners finestreta banc

(ACN) El Govern espanyol prohibirà el cobrament de comissions a les persones grans per treure diners per finestreta a les oficines. Així ho ha detallat aquest dilluns la ministra d’Economia, Nadia Calviño, després d’una reunió amb el Banc d’Espanya, les patronals bancàries i les associacions d’usuaris. “Bona part de les entitats ja han pres voluntàriament aquesta mesura, però també n’hi ha algunes que no”, ha reconegut.

Tal com ha destacat Calviño, els darrers temps havia crescut la preocupació dels usuaris de més edat pel cobrament de comissions quan volien treure, amb l’ajuda d’un treballador del banc, part dels seus estalvis. Tot i que en moltes entitats ja era gratuït, Calviño ha defensat la necessitat de deixar per escrit en forma de llei que aquest servei ha de ser-ho.

Facilitats hipotecàries

Pel que fa a les hipoteques, Calviño ha confirmat que també s’ha acordat que, abans de final d’any, s’ampliarà el llindar per accedir a les mesures que volen fer front a la pujada dels tipus d’interès. Així, hi podran accedir famílies amb rendes de fins a 38.000 euros anuals. Entre aquestes mesures hi ha la congelació de la quota hipotecària durant 12 mesos i l’extensió dels terminis de pagament en fins a set anys. En el cas de les llars amb rendes inferiors als 25.200 euros, podran tenir dos anys de carència en el pagament de les quotes.

També s’ha acordat prorrogar durant el 2024 la gratuïtat per a l’amortització anticipada de les hipoteques a tipus variable o la conversió de tipus variable a tipus fix o mixt. “Aquesta és una mesura que s’ha fet servir molt àmpliament“, ha destacat Calviño.